Jósvafőn tanácskoztak az éghajlatváltozásról
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 25. hétfő

Irén ünnepli névnapját.
Holnap Emánuel napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Jósvafőn tanácskoztak az éghajlatváltozásról
Jósvafőn tanácskoztak az éghajlatváltozásról PDF Nyomtat Email
2018 március 19., hétfő 17:03

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat március 9-én rendezte meg az Éghajlatváltozási Platform záró ülését Jósvafőn, az Aggteleki Nemzeti Park székhelyén.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat a KEHOP 1.2.0-15-2016-00006 azonosító számú, Borsod-Abaúj-Zemplén megye klímastratégiájának elkészítése és a kapcsolódó szemléletformálási tevékenységek megvalósítása című pályázata keretében immár hatodik alkalommal rendezte meg platform ülését Jósvafőn, a Tengerszem Szállóban.

A rendezvényt Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg. Előszavában hangsúlyozta, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Klímastratégia 2018-2030 című dokumentumot 2018. február 26-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elfogadta.Vinczéné Telegdi Erzsébet, a megyei önkormányzat szakmai munkatársa a Borsod-Abaúj-Zemplén megye klímastratégiájának elkészítése és a kapcsolódó szemléletformálási tevékenységek megvalósítása című pályázat előrehaladásáról tartott részletes tájékoztatót. Ismertette az eddig elért eredményeket, valamint a szemléletformáló tevékenység alkalmával készült fotókkal illusztrálta a pályázat sikerességét.

Ezt követően Rideg Adrienn, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat szakmai munkatársa tartott előadást, amely keretében ismertette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés által elfogadott Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Klímastratégia végleges változatát.Zárásként Veress Balázs, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója tartott tájékoztatót az „Éghajlatváltozás hatásai a védett természeti területeken - Bemutatkozik az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság” címmel. Bemutatta a Nemzeti Park védett természeti értékeit, tevékenységeit, továbbá részletesen szemléltette a klímaváltozás hatásait, megfigyelhető folyamatait a park területén.A szakmai előadásokat követően a résztvevők feltehették kérdéseiket, felszólalt többek között a BOKIK képviselője és a Miskolci Egyetem munkatársa is. A program zárásaként az érdeklődők megtekinthették az egyik országos jelentőségű megyei értéket, az Aggteleki cseppkőbarlangot, amelyet az éghajlatváltozás hatásai is veszélyeztethetnek.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások