Barka kosár
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 14. péntek

Szilárda ünnepli névnapját.
Holnap Valér napja lesz.
Barka kosár PDF Nyomtat Email
2018 március 13., kedd 07:49

Speciális vendégházat épít a Miskolci Autista Alapítvány
Új beruházást indított 2018. március 1-jén a Miskolci Autista Alapítvány. Tíz férőhelyes vendégházzal és speciális programcsomagot kínáló szolgáltatással várják ősztől a fogyatékkal élő, illetve a többségi társadalomhoz tartozó látogatókat Szakáldon. A szerveződés szociális farmként működő telephelyén hozza lére a társadalmi vállalkozást, több mint 59 millió forintos ráfordítással, mely tartalmazza az épület kivitelezését és 10 megváltozott munkaképességű dolgozó oktatását és foglalkoztatását.
A 10 új munkavállaló elsősorban a vendégfogadásban, az étkeztetésben, az állattartásban, vendégváró aszalványok, lekvárok, befőttek előállításában, kézműves hagyományőrző és terápiás foglalkozások, valamint a Miskolc és környékbeli turisztikai látványosságok megismertetésében vállal majd szerepet. A vendéglátóhely állatbarát lesz, vakvezető kutyák és házi kedvencek egyaránt bevihetők.
A szálláshely építéséhez elkészültek az engedélyezett kiviteli tervek, tehát kezdődhet a munka. A vendégház létrejöttével a Miskolci Autista Alapítvány további bázist üzemeltet és még „láthatóbbá”, ismertebbé válik, valamint erősíti törekvéseit a társadalmi előítéletek lebontásában. Nemcsak további tíz fogyatékkal élő munkavállaló családjának biztosít jövedelmet, jobb életkörülményeket, hanem jobban kihasználja erőforrásait, így az általa üzemeltetett főzőkonyhát és mosodát.
A farm terápiás jelleggel működik majd, ezért szemléletformáló rendezvények segítik  a vendégház beindítását.  Falusi disznótor és kolbásztöltő bemutató, gulyásfesztivál, sajtnapok, napkollektoros gyógynövényszárító és gyümölcs aszaló építését célzó önkéntes nap, ökokertész tanácsadással összekötött palánta és mag börze, valamint Hagyományőrző Népművészeti Fesztivál is lesz a programok között.A szálláshelyre és a speciális programokra elsősorban a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családokat, a társintézmények ellátottjait várja az alapítvány, de gyerekcsoportokat és munkahelyi közösségeket is szívesen fogadnak az ország minden területéről.
A projekt a „Barka kosár” Falusi szálláshely és program szolgáltatás létrehozása a Miskolci Autista Alapítvány vidéki telephelyén  elnevezéssel fut Szakáldon. A befejezés tervezett határideje 2019 március 1.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások