Drón segíti a szikszói rendőrök munkáját
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 25. hétfő

Irén ünnepli névnapját.
Holnap Emánuel napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Drón segíti a szikszói rendőrök munkáját
Drón segíti a szikszói rendőrök munkáját PDF Nyomtat Email
2018 március 11., vasárnap 12:32

Szikszó Önkormányzata  egy korszerű eszközzel, egy 1,2 millió forint értékű  magas technológiai szintet képviselő drónnal segíti a szikszói rendőrök munkáját . A berendezés használatba adása március 8-án történt ünnepélyes keretek között.


Füzesséri József , Szikszó polgármestere köszöntőjében arról beszélt, az elmúlt esztendőkben rendkívül jó kapcsolatot alakítottak a rendőrséggel és a jövőben is azon dolgoznak, hogy segítsék a településen dolgozó rendőrök munkáját. Szikszó híres a különleges kezdeményezéseiről és a drón  beszerzésében is elöl jár, példát kíván mutatni más önkormányzatok számára is, fogalmazott a polgármester. Ez az eszköz a megelőzésre és bűnüldözésre is szolgál. Hiszen arc és rendszám felismerése lehetővé teszi, hogy elriassza azokat, akik nem pozitív szándékkal érkeznek a városba. Az eszköz gyorsasága pedig a helyszínelésnél, nyomrögzítésnél is kiváló.

Az eseményen jelen volt dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és dr. Antal István r. ezredes az Encsi Rendőrkapitányság vezetője is.

Dr Vereczkei Csaba megyei rendőrfőkapitány hozzátette: a rendőrségnek vannak már tapasztalatai a drón használatnál. Nagy segítséget nyújt tömegrendezvények biztosításban, eltűnt személyek keresésében, vagy nagy területre kiterjedő terepszemlénél. Köszönetét fejezte ki Szikszó Önkormányzatának, az eddigi támogatásokért, és ennek a divatos eszköznek a bűnüldözés történő használatba adásáért.

Az átadást követően  Füzesséri József polgármester – egy Szikszón, a közelmúltban történt rablás elkövetőinek felderítése kapcsán - elismerésben és jutalomban részesítette a helyi rendőrőrs állományába tartozó Pocsai Tamás r. őrnagyot, Rábai Helga r. főtörzsőrmestert és Mikó Vivien r. őrmestert is.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások