Vérre van szükség
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 25. hétfő

Irén ünnepli névnapját.
Holnap Emánuel napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Vérre van szükség
Vérre van szükség PDF Nyomtat Email
2018 március 07., szerda 15:04

Két hosszú hétvége áll előttünk a következő négy hétben a március 15-i ünnep, majd a húsvét miatt. A Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai arra kérik a donorokat, hogy ha tehetik, menjenek el a lakóhelyük vagy munkahelyük közelébe kitelepülő véradásokra.


Tombol az influenzaszezon, így kevesebben tudják segítő karjukat nyújtani véradásokon. Most még nagyobb szükség van az egészséges donorokra, hogy az előttünk álló 3-4 napos hosszú hétvégékre feltölthessük a vérkészletet. Csak így biztosítható, hogy a tervezett műtéteken túl azokat is biztonsággal el tudják látni, akik balesetben vagy más tragédia miatt szorulnak vérre. A balsors pedig bárhol, bármilyen körülmények között bekövetkezhet. Gondoljuk csak arra, hogy hányan sietnek majd autóval a csúszós úton távoli családtagjaikhoz vagy vidékre kikapcsolódni.
A rendszeres, kiegyensúlyozott véradásra azért van szükség, mert a vér tárolása jelentősen korlátozott. Némely vérkészítményt – például a trombocita (vérlemezke) koncentrátumot – a levételtől számított 5 napon belül lehet csak felhasználni, tovább nem tartható el.
A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete Miskolcon 16 helyszínre költözik ki véradással márciusban. Szinte házhoz mennek: munkahelyek alkalmazottaihoz, középiskolákban és bevásárlóközpontokban várják a donorokat. A véradások azonban nem állnak meg a megyeközpontban. További 37 helyszínen adható vér számos vidéki településen.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások