A KOM Zrt. okos mérési hálózatot fejleszt Északkelet-Magyarországon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. február 18. hétfő

Bernadett ünnepli névnapját.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek A KOM Zrt. okos mérési hálózatot fejleszt Északkelet-Magyarországon
A KOM Zrt. okos mérési hálózatot fejleszt Északkelet-Magyarországon PDF Nyomtat Email
2018 február 14., szerda 11:19

A KOM Központi Okos Mérés Zrt. Központi Intelligens Hálózati Mintaprojekt keretén belül közel 20.000 végpontot mér okosan az Északkelet-magyarországi régióban. Ezzel alapozza meg az okos hálózati rendszer hazai kiépítését – derült ki a cég 2018. február 14-i miskolci sajtótájékoztatóján.


A KOM Központi Okos Mérés Zrt. országos kiterjedésű Mintaprojekt keretében vizsgálja a hazai okos mérési hálózat kialakításának lehetőségeit több, mint 100.000 fogyasztási végpontot bevonva a villamos energia, földgáz, víz és távhő szektorból. A projekt során kiemelt szerepet kapott az Északkelet-magyarországi régió, ahol az elmúlt időszakban közel 20.000 mérési végpontot cseréltek okosra.

Északkelet-Magyarországon számos új technológiai megoldást alkalmazva, komplex módon valósítja meg a KOM Zrt. a Központi Intelligens Hálózati Mintaprojektet. Ennek eredményeként Miskolc városában az önkormányzati tulajdonú közműszolgáltatók és a KOM Zrt. összefogásával sikerült összközműves mérési modellt létrehozni, kapcsolódva a borsodi megyeszékhely okos város törekvéseihez.

A régióban kialakított okos mérési rendszerben szintén fontos szerepet tölt be a Bükk Térségi LEADER Egyesület, amelynek több, mint 150 tagja közül számos település, intézmény vesz részt a programban a napelemes rendszereinek termelés-mérésével. Ezáltal nemcsak a fogyasztás, hanem a megújulók által termelt energia is helyet kap a pilot projektben. „A Mintaprojektet kiemelt támogatás övezi a régió városai, települései, infrastruktúra-üzemeltetői részéről. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy 2016-ban a Mintaprojekt első teszt telepítése épp itt, a Bükk Térségi LEADER Egyesület egyik napelemes termelőegységénél valósult meg” – mondta el Dr. Molnár Gábor a KOM Zrt. vezérigazgatója a régiót érintő okos mérési fejlesztés kapcsán.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Nyírségvíz Nyíregyháza és Térsége Víz- és Csatornamű Zrt., valamint a Nyírtávhő Nyíregyházi Távhőszolgáltató Kft.  kulcsfontosságú segítségével valósul meg a projekt. A Nyírségvíz Zrt. több, mint 700 otthonban váltott okosmérésre, míg a Nyírtávhő Kft.-vel a KOM Zrt. több, mint 16.000 ingatlan távfűtés- és melegvíz fogyasztásmérést vonta be az okos hálózatba.

Fotón szereplők balról-jobbra:
Joó László ügyvezető igazgató, Nyírtávhő Nyíregyházi Távhőszolgáltató Kft.
Dr. Molnár Gábor vezérigazgató,KOM Központi Okos Mérés Zrt.
Szabó Istvánné vezérigazgató, Nyírségvíz Nyíregyháza és Térsége Víz- és Csatornamű Zrt
Vécsy György polgármesteri biztos, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások