A klímáról konferenciáztak
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. február 18. hétfő

Bernadett ünnepli névnapját.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek A klímáról konferenciáztak
A klímáról konferenciáztak PDF Nyomtat Email
2018 január 31., szerda 09:45

Második alkalommal rendezték meg a Megyeházán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Éghajlatváltozási Konferenciát.


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat KEHOP 1.2.0-15-2016-00006 azonosító számú, Borsod-Abaúj-Zemplén megye klímastratégiájának elkészítése és a kapcsolódó szemléletformálási tevékenységek megvalósítása című pályázata keretében január 30-án, a Megyeháza Szász termében került megrendezésre második alkalommal a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Éghajlatváltozási Konferencia.

A rendezvényt Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg. Előszavában kiemelte, hogy megyénk példaértékű munkát végez. A Környezetvédelmi Programunk már elkészült, február 15-én a Közgyűlés elé kerül megyénk klímastratégiája, és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében még ez évben kidolgozásra kerül a Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervünk (SECAP) is.Dr. Fancsik Tamá
s, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat megbízott elnökhelyettesének köszöntőjét követően Selmeczi Pál főosztályvezető-helyettes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Klímastratégia egyeztetési változatának ismertetésével indította az előadássorozatot. Figyelmeztetett megyénkben a hőhullámok negatív hatására, az éghajlatváltozás következményeire.Vinczéné Telegdi Erzsébet, a megyei önkormányzat szakmai munkatársa a Borsod-Abaúj-Zemplén megye klímastratégiájának elkészítése és a kapcsolódó szemléletformálási tevékenységek megvalósítása című pályázat előrehaladásáról tartott részletes tájékoztatót. Ismertette az eddig elért eredményeket, valamint a szemléletformáló tevékenységek alkalmával készült fotókkal is prezentálta a pályázat sikerességét. Ezt követően Gulyás Ferenc, az ÉMK Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft. műszaki igazgatója tartotta meg előadását „Környezetvédelem szerepe és lokális lehetőségei "Mikro" Klíma Sajóbábonyban” címmel.Az utolsó előadó Cseke Gábor, a Nemzeti Pedagógus Kar Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi elnöke volt, aki „Öko óvodák és iskolák” címmel tartott előadást. Ezt követően a résztvevők előadhatták észrevételeiket, feltehették kérdéseiket. Felszólalt többek között a Miskolci Egyetem munkatársa, a Magyar Természetvédők Szövetségének képviselője, valamint Csiger Lajos, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés Fidesz-KDNP frakcióvezetője is.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások