• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. február 19. hétfő

Zsuzsanna ünnepli névnapját.
Holnap Álmos napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Újévi köszöntés Szirmabesenyőn
Újévi köszöntés Szirmabesenyőn PDF Nyomtat Email
2018 január 05., péntek 18:44

- Gazdaság-, közösség- és infrastruktúrafejlesztés – ezt a három célt tűztük ki célul az önkormányzattal négy évvel ezelőtt,- mondta Huszti Gábor Szirmabesenyő polgármestere azon a mai újév köszöntő rendezvényen, amelyet már negyedik alkalommal tartanak, majd így folytatta:- Elsőként szeretném köszönteni, s köszönetet mondani azoknak a vállalkozásoknak, amelyek településünkön működnek, s hozzánk fizetik az adójukat. Nagyon sok fejlesztést köszönhetünk ezeknek az adóforintoknak, amely 10 évvel ezelőtt 51, ma padig 91 millió forintot jelent a költségvetésünkben. Az első képviseleti testületi ülésen javaslatot teszek majd az iparűzési adó mérséklésére, hogy még vonzóbbá tegyük a betelepülni akaró vállalkozásoknak, s az itt működőknek a települést.


 Az elmúlt időszakban két nagyobb cég is megtelepedett Szirmabesenyőben, ezek mind segítenek abban, hogy a település gazdaságilag erősödjön.

- Köszöntöm a civil szervezetek vezetőit is, akik sokat tesznek azért, hogy a közösségfejlesztés olyan jól működik, hogy  szinte nincs olyan hónap, hogy ne lenne valamilyen közösségi esemény. Február 10-én például negyedik alkalommal rendezzük meg a Röfi napot, és a kolbásztöltő versenyt.


Pályázatainknak köszönhetően tavaly fejleszthettük az egészségügyi központot, az iskolát és a rendőrőrsöt. Három év alatt 18 pályázatot nyertünk, amellyel 1 milliárd forint támogatást hoztunk el.– mondta az infrastrukturális fejlesztések kapcsán Huszti Gábor.

Az eseményen a meghívottak között volt Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Bogyay Ferenc, Miskolc rendőrkapitánya.

A pohárköszöntőjében az elnök azt mondta, hogy egy település akkor fejlődik igazán, ha vannak tervek, s azt meg is valósítják. Szirmabesenyő ilyen település. Kiemelte a nemrégiben megkötött testvérvárosi szerződés létrejöttét Huszt városával, amely - mint mondta, eleinte kulturális kapcsolat, ami persze nagyon fontos, de amikor már gazdasági együttműködéssé is válik, s mindkét településnek is ilyen módon válik hasznára, akkor még nagyobb jelentősége lesz.

OBE-OL

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások