315 millió a mezőkövesdi Hadasra
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 21.

Orsolya ünnepli névnapját.
Holnap Előd napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek 315 millió a mezőkövesdi Hadasra
315 millió a mezőkövesdi Hadasra PDF Nyomtat Email
2017 december 07., csütörtök 10:34

MEZŐKÖVESD – HADAS VÁROSRÉSZ KULTURÁLIS TURISZTIKAI FEJLESZTÉSE
315,5 millió forint támogatást nyert a Hadas városrész fejlesztésére Mezőkövesd Város Önkormányzata, valamint konzorciumi partnere, a Mezőkövesdi Közkincstár Nonprofit Kft. A TOP-1.2.1-15 számú „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” tárgyú felhívásra benyújtott pályázaton a TOP-1.2.1-15-BO1-2016-00010 azonosító számú projekt során egyebek mellett kialakítanak egy látogatóközpontot, kézműves műhelyeket, valamint felújítják a Táncpajtát. A megvalósítás időszaka: 2017. 10. 01 – 2020. 09. 30.A projekt több elemből áll: egyrészt parképítést terveznek, a meglévő növényzet és idős fák megtartásával és a zöldfelület rekonstrukciójával. A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumba elvitt ún. „Üstökös házat” visszaépítik, mely tájházként fog funkcionálni. Ezenkívül bútorfestő, tojásfestő, hímző alkotóház kialakítását és a Táncpajta felújítását, téliesítését tartalmazza a pályázat. A felújított épületben interaktív módon mutatják majd be a Hadas történetét, továbbá egy matyó ajándékboltot, kávézót és szükséges szociális helyiségeket is kialakítanak.


Az infrastrukturális fejlesztés többfunkciós helyiségek, közösségi terek kialakítását, fejlesztését teszi lehetővé, a terület autentikus hangulatának megőrzésével, illetve erősítésével. Ennek érdekében az érintett közterületek rekonstrukciója is megvalósul, ami kiterjed a tervezési területen az ivóvíz és csapadékvíz hálózat rekonstrukciójára, valamint új térburkolatok kiépítésére is sor kerül.


A projekt megvalósulásával komplex turisztikai szolgáltatáscsomag, programkínálat jelenik meg Mezőkövesd és a térség turisztikai kínálatban és kulturális turizmus piacán. A fejlesztés jelentősen javítja a Hadas városrész kínálatát, vonzerejét, a látogatók kiszolgálásának kulturált fogadóképességét. A fejlesztés a matyóság kultúrájának, szellemi örökségének értékeire épül és hozzájárul a már ismert Hadas városrész intenzívebb turisztikai hasznosításához, korszerű elemeket tartalmazó, vonzó kulturális örökség létrejöttéhez, az ott felgyűjtött értékek bemutathatóvá tételéhez.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások