Emberség, empátia, szolidaritás, véradás
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 19. péntek

Nándor ünnepli névnapját.
Holnap Vendel napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Emberség, empátia, szolidaritás, véradás
Emberség, empátia, szolidaritás, véradás PDF Nyomtat Email
2017 november 30., csütörtök 20:39

A Véradók napján, hétfőn délután a Megyeházán köszöntötték megyénk jubiláló véradóit. A dísztermet megtöltő tömeg jelezte, hogy nagyon sokan vannak, akik segítenek, ha kell.


Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, mint házigazda köszöntötte a véradókat. Kiemelte, hogy valamennyien hősök, a mi hőseink, akik önzetlenül embertársaik segítségére sietnek. Olyat adnak, a vért, amely mással pótolhatatlan. Elismerően szólt a véradók mellett a Magyar Vöröskereszt szervező munkájáról is. Megköszönte a munkájukat, a véradók segítségét, s reményét fejezte ki, hogy a folytonosság érdekében a fiatalokat is sikerül bevonni.


Grúbert Roland,
a Vöröskereszt megyei igazgatója felidézte, hogy pont harminc éve döntöttek a véradók napjának megünnepléséről. A véradókat méltatva kijelentette, hogy hihetetlenül sokat tettek a magyar egészségügyért. Valóban hőstett, hiszen életeket mentenek az általuk adott vérrel. Megköszönte önzetlen cselekedetüket, kollégáinak pedig a szervezéssel, lebonyolítással kapcsolatos munkát.


Ezt követően a ferenczis diákok adtak kulturális műsort, majd elérkezett az elismerések átadásának a pillanata.  Szép számmal voltak, akik több, mint 50-szer adtak vért. A végére maradta a legnagyobb donor, Zahuczki Sándor, aki eddig már 100-szor adott vért. Dr. Breitenbach Géza, a Vöröskereszt megyei szervezetének elnöke pohárköszöntőjében méltatta a véradók önkéntességét és ellenszolgáltatás nélküli segítségét, amely a mai, anyagias világban rendkívül ritka és elismerésre méltó. Szép példa, amelyet remélhetően a fiatalabbak is követni fognak.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások