• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 18. szerda

Frigyes ünnepli névnapját.
Holnap Emília napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Egészséges ételek, helyi termékek a kövesdi konyhán
Egészséges ételek, helyi termékek a kövesdi konyhán PDF Nyomtat Email
2017 szeptember 22., péntek 19:54

Az egészséges étkezés jegyében újult meg a mezőkövesdi közétkeztetést ellátó konyha, melyben mintegy 1500 adag ételt főznek naponta, gyermekek, idősek, különböző ételallergiások számára. Ünnepélyes szalagátvágással adták át a korszerű konyhát ma.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések a Dél-Borsodi térségben” című projektje keretében Mezőkövesden egy 135 millió forintos beruházás részeként elkészült a kollégium konyhájának korszerűsítése: a helyiség rekonstrukciója mellett új eszközöket is vásároltak, a projekt része továbbá egy helyi termékeket árusító bolt kialakítása is.


Dr. Fekete Zoltán Mezőkövesd polgármestere köszönetet mondott a fejlesztésben közreműködőknek, külön kiemelve Tállai András országgyűlési képviselő támogatását. Elmondta továbbá, hogy Mezőkövesden számos új fejlesztés indul, melynek eredményeit hamarosan mindnyájan tapasztalni fogjuk.

– Egészségünk alapja a tudatos életmód, mely magában foglalja a helyes táplálkozást, és a rendszeres mozgást. Legutóbb az épület másik oldalán a városi tanuszodát adtuk át, ezúttal pedig az óvodai-iskolai étkeztetést is ellátó konyhát, mely a megújulással párhuzamosan mintegy 60%-ban helyi termelők alapanyagait használja majd  – hangsúlyozta Tállai András államtitkár, országgyűlési képviselő. Hozzátette, külön örül annak, hogy ezzel a pályázattal a helyi termelők támogatása mellett a családoknak is tudnak kedvezni: egészséges és finom ételek kerülhetnek gyermekeink asztalára, mely a fejlődésben lévő, fiatal szervezetek számára nélkülözhetetlen, és az idősek asztalára is.

Ünnepi beszédében az elkövetkező fejlesztésekről is szólt: - A mezőkövesdiek nagyon hozzászoktak már, hogy mindig átadunk valamit, szinte észre sem veszik, hogy mennyi minden megújult körülöttük. Például a főutca, amely mióta Én itt élek - 30 éve- még sohasem volt így felújítva. Ígérhetem,hogy az elkövetkezendő évben sem lesz ez másként, sorra jönnek az új beruházások. A buszállomás új helyre kerül, de mindenkit megnyugtatok, hogy a busz megáll majd a városközpontban. A Zsóryban, - nem a fürdő területén - hatalmas fejlesztés kezdődik. A Hadas városrészt, teljesen felújítjuk, hiszen az a múltunk, a kultúránk része. Másfél milliárd forintból megtörténik a laktanya és a repülőtér épületeinek energiatakarékossá tétele, így a befektetőket bizonyára jobban vonzza majd. Azon vagyunk, hogy egy modern, európai kisváros legyen Mezőkövesd, amelyet jegyeznek a világ turisztikai térképén.


A beruházást ünnepélyes szalagátvágással Tállai András államtitkár, dr. Fekete Zoltán polgármester, ifj. Szilvási András, a kivitelező cég ügyvezetője, valamint Lukács Sándor, a Városgondnokság vezetője adta át.

A  Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések a Dél-Borsodi térségben című projekt során összesen 500 millió forintból létesülnek beruházások Mezőkövesddel konzorciumban Bogácson, Harsányban, Mezőcsáton és Ónodon.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások