• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. február 18.

Bernadett ünnepli névnapját.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Ellenzéki összefogás a miskolci ifjúsági házért
Ellenzéki összefogás a miskolci ifjúsági házért PDF Nyomtat Email
2017 augusztus 30., szerda 20:51

Miskolc – Ellenzékben lévő pártok, az MSZP, a DK, az Együtt, az LMP és a Párbeszéd fogott össze Miskolcon a város ifjúsági házának megmentése, tervezett bezárása ellen – erről a pártok képviselői az intézmény előtt tartott sajtótájékoztatón számoltak be szerdán.


Varga László, az MSZP megyei elnöke, a városrész országgyűlési képviselője azt mondta: a közös célért jószerivel példa nélküli, a “demokratikus ellenzék” széles körű összefogása jött létre, aláírásgyűjtés is kezdődött.

Úgy fogalmazott: az ifjúsági ház mintegy fél évszázada szolgálja Miskolc közművelődését, kultúráját. Hozzátette: az ifjúsági ház tervezett bezárását elfogadhatatlannak tartják, és küzdenek, demonstrálnak ellene, e hét péntekjén szolidaritási akció is lesz, amelyen nemcsak a pártok szimpatizánsai, hanem a város lakói, szakszervezeti aktivisták, civilek is kiállnak az intézmény megmaradása mellett.

“Jól látható, hogy a város vezetése fél ettől az összefogástól”, mert semmi valódi indoka nincs egy ilyen nagy múltú kulturális intézmény bezárására, nem elfogadható, hogy az ifjúsági házat más helyre költöztessék, és ebben a formában megszűnjön, inkább fejleszteni kellene – közölte Varga László.

Debreczeni József, a Demokratikus Koalíció alelnöke azt mondta, hogy örül az ellenzék összefogásnak. Hozzátette: bízik abban, hogy ez az összefogás nemcsak erre az egy célra jött létre, hanem a 2018-as együttműködés kezdete lehet.

Tóth László,
az Együtt miskolci választókerületi elnöke azt mondta: “az a legnagyobb aljasság”, ha az emberek kultúrájához, művelődéshez való jogát is “ellopják”, márpedig itt ez történik.

Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke, közgyűlési frakcióvezetője kiemelte: egy normális városban elképzelhetetlen, hogy egy ilyen intézkedést a megválasztott képviselők háta mögött hozzanak meg.

Csoma László,
az LMP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke azt mondta: a jelenlegi oktatási és kultúrpolitika “rendkívül káros és veszélyes”, ezt a folyamatot meg kell állítani, a kulturális intézmények eredeti funkcióját meg kell őrizni.

Kohányi Krisztián, a Párbeszéd megyei alelnöke úgy fogalmazott: egy képviseleti demokráciában egyeztetés nélkül nem lehet ilyen és ehhez hasonló döntést hozni, a tervezett demonstráció és az aláírásgyűjtés jó alkalom, hogy a város vezetését szembesítsék a városlakók véleményével.

Nagy az egyetértés abban, hogy ne szűnjön meg az ifjúsági ház, és ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni – tette hozzá.

Az ifjúsági ház a tervek szerint a Miskolci Önkormányzati Rendészet központja lesz. Kriza Ákos fideszes polgármester korábban azt mondta, azért fontos az épület a rendészetnek, mert stratégiai szempontból jó helyen van, onnan lehet ellátni legjobban a rendészeti munkát. Ugyanakkor hangsúlyozta: máshol megteremtik a körülményeket a szabadidőház működéséhez.


– MTI –

Pénteken: kék szalaggal az IFI házért

Péntek délután 17 órára várják a szervezők a szimpatizáns városlakókat a miskolci IFI Házhoz, hogy egy-egy kék szalag felkötésével demonstráljanak a ház elköltöztetése ellen. Civil szervezetek képviselői mondanak majd beszédet, s aki nem tud kék szalagot hozni az kaphat a helyszínen.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások