• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. április 26. csütörtök

Ervin ünnepli névnapját.
Holnap Zita napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek A termelői nap fontos a város életében
A termelői nap fontos a város életében PDF Nyomtat Email
2017 július 12., szerda 20:51

A miskolciak hamar megszerették a termelői napot, ami minden hónap harmadik vasárnapján várja a vásárlókat az Erzsébet téren, és most hétvégén már a második születésnapját ünnepli – mondta el Kiss János alpolgármester a vasárnapi, jubileumi rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján.

Kiss János kiemelte, az esemény beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és fontos pozíciót szerzett magának a város életében. – Huszonnégy hónapja már, hogy a termelői nap tartja magát a miskolci közéletben – fogalmazott az alpolgármester. – Amikor elindítottuk, azt szerettük volna, hogy több lábon álljon, és az egyik ezek közül a turisztika legyen. Ez ugyanis kiváló alkalom a turisták számára is, hogy megsimerkedjenek a miskolci tárgyakkal, speciális élelmiszerekkel, környékbeli borokkal, és esetleg ilyenekkel térjenek haza. Ugyanakkor a helyieknek is fontosak az ilyen rendezvények, színes programok, hiszen azt bizonyítják, hogy Miskolc valóban egy élhető város.


Kiss János szerint Miskolc a régióért is felelős, a termelői napon a környékbeli települések is megmutathatják portékáikat. A szervezők továbbra is tartják magukat az eredeti célkitűzéshez, nevezetesen ahhoz, hogy a kistermelők, őstermelők magas színvonalú termékeit minél többen megismerjék.

A város turizmusa pedig erősödik, ezt Székely Róbert, a szervező Midmar Nonprofit Kft. ügyvezetője, turisztikáért felelős polgármesteri biztos számokkal is megerősítette. Mint mondta, Miskolc 2016-ban 360 ezer vendégéjszakával büszkélkedhetett – ami az országban a 14. helyet jelentette –, középtávon viszont már az első tízben szeretnének végezni. Ezt nagyban segítik a városi beruházások is.

– Miskolcon jelenleg 133 milliárd forintnyi értékben zajlanak fejlesztések. Ebből közvetlenül a turizmusra közel 22 milliárd jut, további hétmilliárd pedig arra az infrastruktúrára, ami a turizmust támogatja – hangoztatta Székely Róbert, kiemelve: nemsokára Miskolctapolcán, Lillafüreden, Diósgyőrben és az Avason is megindulnak az újabb fejlesztések.
Forrás:minap.hu

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások