• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. április 26. csütörtök

Ervin ünnepli névnapját.
Holnap Zita napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Nyári munkán a diákok Szikszón
Nyári munkán a diákok Szikszón PDF Nyomtat Email
2017 július 12., szerda 17:46

Július 10-étől hatvan diákot foglalkoztat  nyári munkán  Szikszó Önkormányzata . A program a szikszói járás munkaügyi központjával történt együttműködés keretében jöhetett létre. Szikszó alpolgármestere Takács Lászlóné - aki évek óta vezeti a diákok nyári munkáját az önkormányzatnál -arról beszélt : a város számára fontos a gyerekek ilyen jellegű támogatása is.

 

A nyári munkán a 16- 24 év közötti ,  szikszói lakhelyű , nappali tagozatos diákok vehetnek részt. Napi hat óra munkájukért bért kapnak, ami segítséget jelent a családoknak a szeptemberi iskolakezdéshez. Az önkormányzat évek óta olyan feladatokat állít össze számukra, amely során megismerhetik a város életét, munkájukkal hozzájárulhatnak Szikszó közösségi életének fejlődéshez.

 

Az idei esztendő az, amikor ilyen nagy létszámú csoportot foglalkoztathatunk a nyáron két turnusban- mondja Takács Lászlóné- A  feladatokat a fentebb említett szempontokon túl úgy válogattuk össze, hogy alkalmazkodjon az életkorukhoz  és siketélményük is legyen benne.

 

A diákok kétharmada középiskolás, ők az idősek szociális gondozásában, az óvodások segítésében és könyvtári munkán vehetnek részt.  A szikszói szociális gondozóhálózat   vezetői és gondozónői vállalták azt, hogy az ő irányításukkal  látogatják meg az idős embereket, akiket kerti és házi munkával, bevásárlással segítenek , de a feladatuk része beszélgetés is . A szikszói városi óvodában tevékenykedők a kicsik  udvari játékaiban , étkeztetésben , öltöztetésben segítkeznek. A könyvtárban dolgozók leltároznak és katalogizálnak.

 

A legnagyobb létszámú 18 év feletti felnőtt korú csapat  egy különleges munkán vehet rész. Ebösszeeírást végeznek a városban. Ennek a feladatnak az elvégzésére azért volt szükség, mert az utóbbi időben megnőtt a kóbor kutyák száma Szikszón. A diákok végig járják a háztartásokat, ellenőrzik az oltási könyveket  és azt rendelkeznek e az állatok az előirt chippel. Arra is figyelnek, hogy az adott háztartás rendelkezik e az állatvédelmi törvény által  harmonizáló tartási feltételekkel.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások