• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 20. szerda

Rafael ünnepli névnapját.
Holnap Alajos napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Közel 92 miilárd forint pályázati forrást fizettek ki a megyében
Közel 92 miilárd forint pályázati forrást fizettek ki a megyében PDF Nyomtat Email
2017 május 16., kedd 18:22

A megyei fejlesztések a középpontban, különös tekintettel a TOP-ra témakörben sajtótájékoztatót tartott ma a Megyeháza Szász-termében Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és Ríz Gábor, országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos.

Ríz Gábor azzal kezdte az értékelést, hogy  Borsod -Abaúj-Zemlén megye volt a 19 megye közül a legaktívabb a beérkezett pályázatok tekintetében. 

A megyénkből beérkezett 3674 pályázatból 882 darab az irányító hatóság által támogatott, a megítélt támogatás 182,9 milliárd forint. Ebből a TOP keretében 207 támogatott pályázatra 37,4 milliárdot hagytak jóvá.

Riz Gábor elmondta, hogy már 716 támogatás esetében hatályos szerződést is kötöttek és 542 pályázó esetében 91,7 milliárd forintot kifizettek az 2014-2020 közötti pályázati rendszer keretében. Ez magában foglalja valamennyi uniós támogatási programot.

- A kormány azt a célt tűzte ki, hogy a pályázatokkal azt a gazdasági szerkezet módosulását támogassuk, amelyek 2020 után is biztosítja a fenntarthatóságot. A fő prioritás a gazdaságfejlesztés volt, és hogy a pályázati forrásokból minél több fordítódjon a kis és középvállalkozásokra, amelyek az itt élő emberek 2/3-át foglalkoztatják. Ahhoz, hogy egymásra épülő komplex projektek szülessenek nagyon sok szakmaközi egyeztetésre volt szükség, így csak magam 46 fórumon több mint 7500 ügyféllel találkoztam az előkészítés időszakában. A legtöbb pályázat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programra érkezett 1648 darab,  s ebből 386-tal kötöttek szerződést. Előnyben részesültek a munkahelyteremtő beruházások, de megyénk kulturális örökségének megóvása is kiemelten támogatott. - mondta a miniszteri biztos.

Török Dezső: Régóta vártuk ezt a mai napot, amely egy két éves munka első szakaszának a lezárását jelenti. Április 21-én jóváhagyta a döntést a megyénk közgyűlése, s ma 37,4 milliárd ft. tűnik föl az elektronikus rendszerben. Amelyeket ki kell emelnem azok az Ipari Parkok fejlesztésére elfogadott pályázatok, amelyben 8 Ipari Park, többek között: Edelény, Mezőcsát, Gelej  5,9 milliárd forintot kapott. A helyi gazdaságfejlesztésre 2,1 milliárd, a turisztikai fejlesztésekre 3,5 milliárd , a települések környezeti infrastruktúra fejlesztésére pedig 5,2 milliárd áll majd rendelkezésre. A legtöbb pályázat, összesen 101 darab az önkormányzati tulajdonú épületek, intézmények fejlesztésére érkezett, mintegy 12,5 milliárd támogatatási igénnyel. A döntés értelmében 51 pályázat összesen 5,5 milliárdot nyert el.

Az elnök azt is elmondta hasznos információként a sajtótájékoztatón, hogy  a támogatási szerződések megkötése után a pályázati pénzek 50 százalékát lehívhatják a pályázók, így azonnal elkezdődhet a munka.

-obe-

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások