• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 21. csütörtök

Alajos ünnepli névnapját.
Holnap Paulina napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Vége a távfűtési szezonnak Miskolcon
Vége a távfűtési szezonnak Miskolcon PDF Nyomtat Email
2017 május 15., hétfő 17:32

Reméljük, ezt az időjárás is tudja

A fűtési idény a távfűtésre vonatkozó jogszabályok szerint szeptember 15-től május 15-ig tart. A magas külső hőmérséklet miatt áprilisban már többször leállította a MIHŐ Kft. a távfűtést, és költségtakarékos megoldást választva, ha kellett, szakaszosan fűtött. Május 9-én viszont annyira lecsökkent a külső hőmérséklet, hogy újraindították a fűtést a távhőszolgáltató cég munkatársai Miskolcon, és május 11-ig szolgáltattak.

 Az előző éveknek megfelelően a MIHŐ Kft. a lakóközösségekkel kötött megállapodás szerint biztosítja a fűtést, ha a napi középhőmérséklet előreláthatólag három egymást követő napon 12 Celsius fok alá esik, vagy egy napon át nem emelkedik 10 Celsius fok felé. Május 9-étől a hűvös idő indokolta a fűtés újraindítását, de nap közben, a külső hőmérséklet emelkedésének megfelelően a lakásokban visszahűltek a radiátorok.

2017. május 11-én a délelőtti órákban viszont teljesen leállította a lakások távfűtését a városban a MIHŐ Kft. A fűtési idényre a jogszabály alapján szeptember 15-étől kell készen állnia a cégeknek, de tavaly csak október 4-ével kezdődött meg a borsodi megyeszékhelyen a távfűtés, amely 2017. május 11-ig tartott. Ez alatt a 220 napos időszak alatt volt, amikor a külső hőmérséklet alapján automatika által szabályozott, költségtakarékos, szakaszos fűtéssel élt a MIHŐ Kft., és volt extrém hideg január és február, amikor csúcsra járatták a távhőszolgáltatási rendszert, ezzel biztosítva 32 ezer távhős lakás mellett nagyjából ezer intézménynek és egyéb felhasználónak a komfortos belső hőmérsékletet és meleg vizet.

Mindezt környezettudatosan, hiszen a miskolci távfűtés és melegvíz-szolgáltatáshoz szükséges hőmennyiséget a MIHŐ Kft. közel 60%-ban megújuló energiából fedezi, amivel 25 millió köbméter földgázzal használnak kevesebbet, ez pedig 48 ezer tonna szén-dioxiddal csökkenti évente a környezeti terhelést.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások