• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 24.

Iván ünnepli névnapját.
Holnap Vilmos napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Vadásznap a putnoki Gömör Expon
Vadásznap a putnoki Gömör Expon PDF Nyomtat Email
2017 május 14., vasárnap 20:21

Nyolc vadásztársaság szövetkezett


A mára már hagyományosnak mondható putnoki Gömör Expo gazdag eseményei között, a három nap fénypontja mindig a Vadásznap, amely különleges programjaival emeli a rendezvény színvonalát. Nem volt ez másként az elmúlt hétvégén sem, a programok sorába szombaton beillesztették a XI.Vadásznapot.A vadászkürtök megszólalása, és a Hubertus Istentisztelet után a hivatalos megnyitón, Kriston Nándor, a Megyei Vadászkamara elnöke, és  Dr. Székely László, a Megyei Vadászszövetség elnöke mellett, Putnok polgármestere Tamás Barnabás, Demeter Zoltán a terület országgyűlési képviselője, és Ríz Gábor országgyűlési képviselő is köszöntötte az egybegyűlteket,  s mindannyian egy közös gondolatot fogalmaztak meg: A vadászat, a vad elejtéséhez vezető utat jelenti, amely az élőhelyek ápolásával, a vad etetésével kezdődik, s hogy amit nagyapáink örökül hagytak ránk, azt méltó módon úgy ápolják, s úgy adhassák tovább, hogy utódainknak is legyen módjuk a vad elejtésére.Majd Tóth Á. Dénes, a Vadászkamara titkára színpadra szólította mindazokat, akik kitüntetést kaptak kiemelkedő munkájuk okán. Az idén Dr. Paragh Lajos, Robert Kovac, Barta Csaba, Misunda Viktor, és Kertai Ede vadászok részesültek elismerésben.A kiváló vadételek kínálata, s egyéb bemutatók, trófea kiállítás mellett még két fontos eseménye is volt a szombati Vadásznapnak. Mint azt Hercsik Istvántól, a Őrhegy Földtulajdonosi Vadásztársaság elnökétől megtudtuk, két olyan együttműködési megállapodást írtak alá, amely az elkövetkezendő időszakban meghatározó lesz területünkön.

– Az egyik együttműködés, amely a rendőrséggel és a polgárőrséggel köttettet, arról szól, hogy hogyan segítsük egymás munkáját. Ez most tételesen nem egy protokolláris együttműködés, hanem hogy váltsuk aprópénzre, hogy tegyük napi gyakorlattá a rendelkezésre álló lehetőségeinket a vadgazdálkodás jobbá tételére, és az orvvadászat kiszűrésére, s mindez a mai modern, digitális technológia alkalmazásával.
A másik együttműködés, pedig arról szól, hogy ha nyolc vadásztársaság: a Szuhavölgye, az Őrhegy, az Alsó- Gömöri Nagyvadas, a Mohosi Jógazdák, a Sajó-Menti, A Szuhafői, a Kánói, és az Edelényi Vadásztársaság szövetkeznek, akkor megvalósul az-az elv, amely ebben a sorrendben a legfontosabb: A vadászati kultúra, az etika, a vadgazdálkodás, és a vad elejtése. Arról már nem is szólva, hogy ez a nyolc társaság mintegy 35000 hektáron gazdálkodik, s ezekkel az egységes, betartott elvekkel, sokkal hatékonyabb vadgazdálkodást folytathatnak. – nyilatkozta az elnök.

A  Vadásznap megnyitóján az is elhangzott, hogy 2018-ban Országos Vadásznap rendezésére pályázik a  BAZ Megyei Kamara, amely még sohasem volt a területünkön, és Tamás Barnabás polgármester megerősítette, hogy mindent megtesznek azért, hogy ennek az országos hírű rendezvénynek Putnok városa adhasson otthont.


OBE
Fotó: OL

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások