• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. május 23. szerda

Dezső ünnepli névnapját.
Holnap Eszter napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Napelemes kiserőmű épül a Megyi Kórházban
Napelemes kiserőmű épül a Megyi Kórházban PDF Nyomtat Email
2017 március 17., péntek 14:36

NAPELEMES KISERŐMŰ TELEPÍTÉSE BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KÓRHÁZ ÉS EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZ ÉPÜLETEIN
A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-5.2.11-16-2016-00051 azonosítószámú pályázata keretében 242,5 millió forint támogatás segíti annak a projektnek az eredményes megvalósulását, amely során 419,76 kW összteljesítményű napelemes kiserőművek kerülnek telepítésre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Intézményein.

A KEHOP-5.2.11 azonosítószámú felhívás célja, hogy hazánk a megújuló energiaforrásokból előállított energiának a 2020. évi teljes bruttó energiafogyasztásban képviselt részarányára elérje a 13%-ot.
A felhívás kiemelt célkitűzése volt- összhangban a hazai és EU stratégiával - ösztönözni a decentralizált, épülethez kapcsolódó környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító fotovoltaikus rendszerek elterjedését, így támogatni a központi költségvetési szervek meglévő fosszilis alapú villamosenergia felhasználásának megújuló energiaforrásra való teljes vagy részleges kiváltását. A támogatott fejlesztések hozzájárulnak a megújuló energiaforrás felhasználás növeléséhez és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

A projekt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház 2 telephelyét érinti, az egyik a központi telephely, a másik a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórházi telephely.

A projekt keretein belül, telephelyenként egy-egy 209,88 kW összteljesítményű napelemes kiserőmű kerül telepítésre, melyek mindösszesen 429.000 kWh energiát képesek megtermelni.

A miskolci telephelyen 186 kW inverter csatlakozási teljesítmény és 209,88 kW napelempanel teljesítmény kerül elhelyezésre. A rendszer összesen 214.000 kWh villamosenergia megtermelésére képes, mely a fenntartó számára mindösszesen bruttó 5.400.404,- Ft megtakarítást eredményez éves szinten.
A szikszói telephelyen ezek alapján 187,5 kW inverter csatlakozási teljesítmény és 209,88 kW napelem modulmező teljesítmény kerül elhelyezésre. A rendszer összesen 215.000 kWh villamosenergia megtermelésére képes, mely a fenntartó számára, a helyi energiaárakat figyelembe véve mindösszesen bruttó 5.425.640,- Ft megtakarítást eredményez éves szinten.
A kivitelezés várható megkezdésének időpontja: 2017.I. negyedév

A projekt Európai Uniós támogatásból valósul meg.

A projekttel kapcsolatosan bővebb információt az alábbi linken találnak: https://www.bazmkorhaz.hu/2008b/palyazatdok/SZ%C3%89CHENYI2020

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások