• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. május 23. szerda

Dezső ünnepli névnapját.
Holnap Eszter napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Energetikai megújítás az orvos és nővérszálló Miskolc
Energetikai megújítás az orvos és nővérszálló Miskolc PDF Nyomtat Email
2017 március 17., péntek 14:33

ORVOS- ÉS NŐVÉRSZÁLLÓK ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KÓRHÁZ ÉS EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZBAN A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-5.2.10-16-2016-00081 azonosítószámú pályázata keretében 207,6 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segíti a projektnek az eredményes megvalósulását, amely során a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház orvos- és nővérszállóként üzemelő épületeinek épületenergetikai felújítása valósul meg.

Magyarországon az energiafelhasználás mintegy 40%-a épületekben történik. Ha ezeket jól szigeteljük, és megújuló energiaforrásokat használunk, gyermekeink, unokáink nemzedékeinek energiabiztonságát is megteremtjük. Ehhez nyújt segítséget a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-5.2.10 azonosítószámú felhívása. A felhívás kiemelt célkitűzése – összhangban a hazai és EU stratégiával – ösztönözni az energiahatékonysági fejlesztések megvalósítását és elősegíteni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését. A konstrukció hozzájárul az épületek energiahatékonyságának javítására és megújuló energiafelhasználás fokozására irányuló beruházások megvalósításához, a fosszilis energiahordozó-megtakarítás következtében hazánk ÜHG (üvegházhatású gázok) kibocsátásának csökkentéséhez.

A projekt keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház öt darab, jelenleg orvos- és nővérszállóként üzemelő épületének teljes körű energetikai felújítása, korszerűsítése valósul meg. Valamennyi épület esetében külső homlokzati hőszigetelésre, korszerű műanyag homlokzati nyílászárók beépítésére és a tetők hőszigetelésére kerül sor.


A projekt eredményeként várható éves energiafogyasztás csökkenés 995 658 kWh/év, mely következtében az üvegházhatást okozó gázok éves csökkenése 202 tonnára tehető. A beruházás következtében az éves energiaköltség megtakarítás 13,6 millió forintra tehető.

A kivitelezés várható megkezdésének időpontja: 2017.I. negyedév

A projekt Európai Uniós támogatásból valósul meg.

A projekttel kapcsolatosan bővebb információt az alábbi linken találnak: https://www.bazmkorhaz.hu/2008b/palyazatdok/SZ%C3%89CHENYI2020

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások