• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. június 21. csütörtök

Alajos ünnepli névnapját.
Holnap Paulina napja lesz.
Főoldal Hírek B.A.Z. megyei hírek Március 15. Miskolc ünnepel
Március 15. Miskolc ünnepel PDF Nyomtat Email
2017 március 15., szerda 14:31

"A szabadságot soha nem adták könnyen - minden nemzedéknek meg kell küzdenie érte!"


Európa újkori történelme két magyar forradalmat őriz emlékezetében és megbecsülésében, 1848-at és 1956-ot – mondta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő köszöntőjében Miskolcon, az Erzsébet téren rendezett központi ünnepségen. Kiemelte: ez a két történelmi dátum sokat elmond annak, aki szeretné megtudni, hogy milyenek is vagyunk mi magyarok.

- 1848 és 1956 előtörténete megmutatja, hogy békés nép vagyunk, azaz nagyon sokat eltűrünk a békéért. De ha elfogy a béketűrésünk, elfogy a türelmünk, akkor mindent, szó szerint mindent megteszünk azért, hogy a helyzetünk megváltozzon – hangsúlyozta a politikus.1848-49 legnagyobb fegyverténye az, amire a mai napig büszke lehet minden magyar: az akkori magyar hadsereg, legyőzte az osztrákokat. Pontosabban az egész osztrák birodalom hadserege nem tudta legyőzni a magyar szabadságharcot! Ehhez kellett még 200 ezer orosz katona is!  A történészek szerint a magyar hadsereg ereje az ország egységében rejlett.

1848 szeptembere után a magyar nép képes és hajlandó volt újoncokkal, pénzzel, terménnyel, és késztermékekkel szolgálni az önvédelmi harc ügyét. A fedezetlen Kossuth-bankókat mindenütt elfogadták egészen 1849 augusztusáig, a mainál háromszor nagyobb, akkori Magyarországon – idézte fel az országgyűlési képviselő.

Forrás:minap.hu

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások