336 millió forint Mezőkövesdnek
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. március 19. kedd

József ünnepli névnapját.
Holnap Klaudia napja lesz.
Főoldal Gazdaság Pályázatok 336 millió forint Mezőkövesdnek
336 millió forint Mezőkövesdnek PDF Nyomtat Email
2017 november 16., csütörtök 12:13

A Helyi foglalkoztatási együttműködés létrehozásának előkészítésén dolgoznak a Mezőkövesdi járásban

 2017. október 9-én tartotta meg első partnerségi ülését a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás által kialakítandó helyi foglalkoztatási együttműködés, melyen részt vettek a helyi munkaerőpiac szereplői, meghívott vállalkozások és érdekképviseleti szervezeteik, a helyi közszféra és civil szféra képviselői, valamint a konzorciumi partner B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. Az ülésen a partnerek tájékoztatást kaptak a tervezett foglalkoztatási együttműködés tartalmáról, céljairól és tevékenységeiről.

A Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás „Helyi foglalkoztatási paktum a Mezőkövesdi járásban” című projektje támogatást nyert helyi foglalkoztatási együttműködés létrehozására a TOP-5.1.2-15 Helyi foglalkoztatási együttműködések című felhívás keretében.

 

A 336 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt célja a Társulás településeit lefedő, a közszféra, üzleti szféra és a civil szféra széleskörű partnerségén alapuló helyi foglalkoztatási együttműködés (paktum) létrehozása és a kialakított stratégia mentén képzési és foglalkoztatási program megvalósítása a munkaerőpiac bővítése érdekében.

 

Várhatóan a jelenlegi projektfejlesztés 2017 decemberi lezárását követően a projekt keretében a helyi vállalkozások munkaerőigényére alapozva 220 fő helyi hátrányos helyzetű álláskereső, közfoglalkoztatott és inaktív részesülhet munkaerőpiaci szolgáltatásokban, vehet részt képzésben és támogatott foglalkoztatásban munkaerőpiaci elhelyezkedésük érdekében. A fejlesztés eredményeként mintegy 72 fő kerülhet foglalkoztatásra az elsődleges munkaerőpiacon a 2018 és 2020 közötti megvalósítási időszakban.

A paktum Mezőkövesdi járás 23 tagtelepülésére terjed ki (Bükkábrány, Bogács, Borsodgeszt, Borsodivánka, Bükkzsérc, Cserépfalu, Cserépváralja, Csincse, Egerlövő, Kács, Mezőnagymihály, Mezőkeresztes, Mezőkövesd, Mezőnyárád, Négyes, Sály, Szentistván, Szomolya, Tard, Tibolddaróc, Tiszabábolna, Tiszavalk, Vatta).

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások