Polikarbonát előtető toldóprofillal, egyszerűen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. október 30. péntek

Alfonz ünnepli névnapját.
Holnap Farkas napja lesz.
Főoldal Gazdaság Tudomány/Technika Polikarbonát előtető toldóprofillal, egyszerűen
Polikarbonát előtető toldóprofillal, egyszerűen PDF Nyomtat Email
2020 szeptember 17., csütörtök 10:22

Az asztalos szabálya: kétszer mérj, egyszer vágj! Természetesen a polikarbonát előtető készítésének szabálya is ez: érdemes gondosan kiszámolni, pontosan mennyi és milyen méretű lapra van szükség.

Sokszor elkerülhetetlen a lapok méretre szabása, a toldást pedig nem mindig lehet az alátámasztások mentén megoldani. Ilyenkor is van segítség. Lássuk!

Hogyan kell alátámasztani a polikarbonát előtetőt?


A polikarbonát előtető készítése során szerencsére elég rugalmasak a szabályok: mivel viszonylag könnyű és erős anyagról van szó, akár az is előfordulhat, hogy csak az illesztéseknél kell megtámasztani az anyagot, ez körülbelül 105 centimétert jelent. Ha ennél nagyobb terhelésre kell számítani, akkor az általános ajánlást, a 70 centiméterenkénti megtámasztást kell követni.


50 centiméterenként a polikarbonát illesztő profilt csavarral is rögzíteni kell. A csavarra biztosítókupakot kell tenni, ez megakadályozza, hogy a rögzítés mentén túl sok víz jusson a rendszerbe.


Ha gondos alátámasztást használunk, a toldások, vagyis a két lap találkozása általában pont a szarufára esik, így aztán szinte láthatatlanná tehetjük az illesztéseket. De mit lehet tenni, ha valahol nem lehet ilyen megoldást alkalmazni?


Jöhet a polikarbonáttoldó profil!


Ezekben az esetekben valamilyen esztétikus, mégis praktikus megoldásra van szükség. A Polikarbonátfutár.hu-nál kapható polikarbonát toldóprofil pont ilyen, lényegesen egyszerűbb, mint a leszorító profilok. Egy közel átlátszó megoldásról van szó, amely nem merevíti a lemezt, és lecsavarozni sem lehet. Arra viszont tökéletes, hogy a két lemezt szinte észrevétlenül egymáshoz rögzítse.


Ezt a megoldást főleg a szerkezetek szélén érdemes alkalmazni, ott, ahol másképpen nem lehetne a toldást megoldani. Természetesen a toldott lap nem lesz teljes értékű, érdemes tehát akkor használni a toldóprofilt, amikor a szerkezeten nincsen különösebb terhelés.


Hol lehet polikarbonáttoldó profilt vásárolni,


A toldóprofil több helyen is elérhető. A Polikarbonátfutár.hu webáruházban viszont akár ingyenes házhoz szálltással is hozzá lehet jutni az összes, polikarbonáttal végzett munkához szükséges anyaghoz. Ha előzetesen sikerült megtervezni a méreteket, a webáruházból gyorsan és könnyen vásárolhatunk.


A polikarbonát tető, medencefedés, üvegház vagy télikert hosszú távú és tapasztalataink szerint a megfelelő körülmények között megtérülő befektetés. A jól szerelt, gondosan karbantartott polikarbonát szerkezetek hosszú évekig kiszolgálják a gazdájukat./X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások