Kreatív, házi készítésű lámpatestek a gyerekszobába
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. január 25. hétfő

Pál ünnepli névnapját.
Holnap Vanda napja lesz.
Főoldal Gazdaság Tudomány/Technika Kreatív, házi készítésű lámpatestek a gyerekszobába
Kreatív, házi készítésű lámpatestek a gyerekszobába PDF Nyomtat Email
2020 június 15., hétfő 08:44

Úgy érezzük, hogy a gyerekszobában használt lámpatestek és fényviszonyok megértek már egy kis újításra? Akkor bátran teret engedhetünk a kreativitásunknak, és amolyan DIY (do it yourself) módon saját magunk is nekiláthatunk a kreatívkodásnak.


A cikkben rámutatunk, hogy pontosan melyik lámpatípusoknál tudunk gondolkodni a design átalakításában. Emellett pedig konkrét tippekkel is jövünk annak kapcsán, hogy pontosan milyen módon tudunk újdonsült fényeket varázsolni a gyerekszobába.

Ha a gyerekszoba lámpáiról van szó, nyugodtan vehetjük kreatívra a figurát

Amikor a gyerkőcökről beszélünk, a játék és a bolondozás nélkülözhetetlen kellék. Ennek megfelelően egy ideális gyerekszoba jókedvet, vidámságot és persze a legkisebbek által olyannyira kedvelt mesevilágot tükrözi.

Mi pedig egész könnyen feldobhatjuk a helyiség hangulatát, hogyha egy kicsit újragondoljuk a lámpatesteket design szempontból. Ezt az akciót tálalhatjuk spontán meglepetésként, de akár csinálhatunk belőle közös családi programot is.

Biztosan jó móka lesz, ahogy a család apraja és nagyja együtt fáradozik majd a különféle búrák kreatív pingálásán.

Milyen típusú lámpákat tudunk egy kicsit kidekorálni?

Gyakorlatilag valamennyi búrával ellátott fényforrás alkalmas lehet a céljainkhoz. Ezenkívül gondolkodhatunk még az Ufo lámpák újradekorálásában, emellett pedig a hasonlóan kompakt méretű, ugyanakkor egyszerű kivitelű mennyezeti vagy fali megoldások is megérhetnek egy reformot.

Mivel a gyerekszobában már csak biztonsági okokból sem a legértékesebb antik csillárokat szokás használni, ezért túlzottan nagyot nem fogunk kockáztatni egy kis kreatívkodással. Persze nem feltétlenül kell mindjárt a sok tízezres lámpákat átalakítani, kezdhetünk kisebb tételben is.

Használhatunk például földgömböt lámpabúraként, de ugyanúgy bevethetjük a muffinpapírokat, a poharakat vagy éppenséggel a műanyag evőeszközöket is. Ha nincs elég inspiráció, akkor körbenézhetünk az interneten, vagy kipróbálhatjuk a következő ötleteket.

Így készítsünk egyedi lámpatesteket a gyerekszobába

Hogyha Ufo lámpánk van a gyerekszobában, akkor festhetünk vagy rajzolhatunk rá. Sőt, ha foszforeszkálós festékkel dolgozunk, az lesz a legkirályabb, hiszen a lámpatest világítani fog a sötétben. Ez még jól is jöhet, hiszen a gyerkőcöket rendszerint megnyugtatja az enyhén világító éjszakai fény.

A foszforeszkáló festék mellett jó ötletnek bizonyulhat a búra átalakítása vagy újragondolása. A régi kötött, horgolt, csipkeanyagok, illetve a varrásból megmaradt anyagok segítségével elérhetjük azt a hatást, amivel a fényforrás csak lágy éjszakai fényt áraszt magából.

Így a közös munka eredményeként vadonatúj fényviszonyok uralkodhatnak esténként a gyerekszobában. Ez pedig büszkeséggel tölthet el mindenkit, aki a kreatív munkálatokban bármilyen szerepet vállalt./X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások