Az ajtóbehúzók alaptulajdonságai és típusai
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 24. hétfő

Mátyás ünnepli névnapját.
Holnap Géza napja lesz.
Főoldal Gazdaság Tudomány/Technika Az ajtóbehúzók alaptulajdonságai és típusai
Az ajtóbehúzók alaptulajdonságai és típusai PDF Nyomtat Email
2019 szeptember 12., csütörtök 19:39

Az ajtóbehúzó, vagy más néven ajtócsukó egy olyan berendezés, amely mechanikus szerkezetének segítségével az ajtót a kinyílás után automatikusan képes bezárni. Az ajtóbehúzók használata egyre több helyen kerül alkalmazásra, hiszen számos biztonsági és egyéb előnnyel jár a felszerelésük. A következő írásban az ajtóhúzók általános jellemzői és előnyei válnak megismerhetővé, hogy könnyebben születhessen döntés a használatának szükségességével kapcsolatban.


Az ajtóbehúzó előnyei

Az ajtóbehúzókat elsősorban a megfelelő biztonsági körülmények megteremtésének érdekében alkalmazzák a cégek. A mozgásérzékelők mellé érdemes ajtóbehúzót is beszerezni a biztonsági szint növelése érdekében. Mivel az ajtó a kinyílása után rövid időn belül bezáródik, ezért jelentősen csökken az illetéktelen behatolások esélye.

Az ajtó nyitása és zárása közötti rövid időintervallum miatt a jogosan belépő fél azonnal észrevenné, ha valaki megpróbálna beosonni mögötte. Az energiamegtakarítás szintén fontos tényező, mivel a gyors záródások miatt az adott helyiség képes megtartani a kívánt hőmérsékletet. Így nem szükséges a fűtési vagy hűtési rendszer folyamatos korrigálása, amely által jelentős mennyiségű anyagi költség spórolható meg.

Végül fontos megemlíteni az ajtóbehúzók által biztosított kényelmi szempontok nyújtotta előnyöket. A személyzet mozgása egyszerűbbé és gyorsabbá válik az adott területen belül, mivel nem szükséges maguk után behúzni az ajtókat. Apróságnak tűnhet, de sokak számára irritáló lehet a folyamatos ajtózárás, főleg egy stresszesebb munkanap folyamán.   

Hol használható ajtóbehúzó?

Az ajtóbehúzók használata számtalan különböző intézményben előfordul. A legtöbb eseten ipari területeken, kórházakban és lépcsőházakban kerül alkalmazásra az ajtóbehúzó mechanika. Mivel a behúzás sebessége és ideje teljes mértékben testreszabható tulajdonságok, így minden területen lehetőség nyílik az optimális beállítás elvégzésére.

Az ajtóbehúzók legjellemzőbb típusai

A Defloc webáruházban az ajtóbehúzók között számos különböző típus megtalálható. Léteznek falra szerelhető ajtóbehúzók és rejtett ajtóbehúzók egyaránt, de elérhetők a padló ajtócsukók is. A mechanizmusok között léteznek csúszósínes és kétszárnyú ajtókhoz használandó kivitelezések. A kiegészítő funkciókat tekintve szintén széles körű a termékpaletta az ajtóbehúzók rendszerében.

A leggyakrabban keresett kiegészítők a mechanikus kitámasztást, az elektromechanikus funkciókat és a késleltetett csukás folyamatát képesek ellátni. Fontos megemlíteni a kiegészítők terén még az úgynevezett kicsapódásgátló elemeket, amelyek megakadályozzák az ajtó gyors mozgását és csökkentik a balesetek valószínűségét./X/


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások