A humidorok egyik legfontosabb része: a hygrométer
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 25. kedd

Géza ünnepli névnapját.
Holnap Edina napja lesz.
Főoldal Gazdaság Tudomány/Technika A humidorok egyik legfontosabb része: a hygrométer
A humidorok egyik legfontosabb része: a hygrométer PDF Nyomtat Email
2019 augusztus 16., péntek 10:30


Minden igazi szivaros tudja: a humidor pótolhatatlan és elengedhetetlen része ennek a különleges aromákkal teli, füstös életstílusnak. Ha még csupán most ismerkedik a szivarozással, akkor pedig jól jegyezze meg előző mondatunkat! Minden szivarosnak szüksége van humidorra, hiszen ezek biztosítják azt, hogy a belőle elővett szivar mindig ugyanazt a tökéletes, megnyugtató élményt okozza.


A legfontosabb tudnivalók a humidorokról

A humidor egy olyan tároló, amely biztosítja a szivaroknak a megfelelő környezetet. A szivarokat meghatározott páratartalom ölelésében kell tartani, míg elő nem vesszük elszívni, ha ez nem így történik, akkor sajnos azt a szivarok aromája bánja majd leginkább. A humidor védelmezi a benne tárolt szivarokat, ráadásul egy gyönyörűen faragott darab akár egy szivaros otthonának legelkápráztatóbb dísze is lehet.

Miért felelős a humidorban a hygrométer?

Ez az egyetlen apró alkatrész bizony hatalmas feladatot lát el önmagában: ez a műszer ellenőrzi a nap minden pillanatában a humidor belsejében a páratartalmat és hőmérsékletet. A szivarokat 68%-72%-os páratartalomban érdemes tárolni. Miért fontos, hogy bizonyos hőmérséklet és páratartalom vegye körül a szivart? Mert a rossz körülmények között a szivar megkeseredhet, eltorzulhatnak az aromái.


Az eszköznek jelenleg két típusa érhető el. Hogy melyik a jobb? Nos, ahogyan ez igaz a szivarozás többi kellékére, leginkább az ízlés szerint kell közöttük dönteni, hiszen mindkettőnek van pozitívuma és negatívuma is.


Íme tehát minden fontos információ az analóg és a digitális hygrométer előnyeiről és hátrányairól:


  1. Az analóg hygrométerek


Jelenleg három típusa érhető el: természetes hajszállal készült, fémrugós és szintetikus hajszállal készült verzió. A természetes hajszállal készülők rendszeres karbantartást igényelnek, míg árban a rugós a legelőnyösebb választás. A három típus közül egyébként a szintetikus a legelterjedtebb, a legtöbb humidor ezzel készül. Mindegyik kiválóan végzi el a dolgát, tehát, ha analóg hygrométerre vágyik, hallgasson az ízlésére.


2. A digitális hygrométerek


Ezek a darabok analóg társaikkal ellentétben nem szorulnak kalibrálásra, ráadásul a a humidor belsejében lévő hőmérsékletet is pontosan mutatják. Ez pedig azt jelenti, hogy a digitális hygrométer minden adatot mutat, amelyet egy szivarosnak tudnia kell.


Minden tökéletes volt, mégis megtörtént a baj

Van olyan, hogy ugyan a szivaros mindent megtesz, a szivarok mégis megpenészednek. Honnan lehet felismerni? A szivaron megjelenő penész fénylő pontszerű. Kétféle színben “pompázhatnak”: kékeszöld vagy szürke. Ha utóbbi, porszerű és szürke, azt elég egyszerűen letörölni a szivarról, ebben a stádiumban ugyanis a penész semmi kárt nem okoz még a szivarnak. Ha nem vette időben észre, és a penész kékeszöld színű, akkor bizony meg kell lépni a megfelelő lépéseket! Ha nem cselekszünk időben, minden szivar megfertőződhet!/X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások