Regionális továbbképzőközpont jön létre a Semmelweis Egyetemen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. január 22. szerda

Vince ünnepli névnapját.
Holnap Zelma napja lesz.
Főoldal Gazdaság Tudomány/Technika Regionális továbbképzőközpont jön létre a Semmelweis Egyetemen
Regionális továbbképzőközpont jön létre a Semmelweis Egyetemen PDF Nyomtat Email
2015 október 14., szerda 21:35

(MTI) - A magzati fejlődés rendellenességeinek vizsgálatát segítő, 30 millió forint értékű 5D ultrahangkészüléket telepít a Semmelweis Egyetem I-es számú szülészeti klinikájára a Samsung cég, ezzel megkezdi működését a Samsung Healthcare Továbbképző Központ a fővárosban - jelentették be az egyetem sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.


Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára ez alkalomból azt mondta, hogy az esemény  a magyar gazdaságdiplomácia megújulását jelképezi.
Hangsúlyozta, hogy a Samsung stratégiai partnere a magyar államnak és a koreai vállalatok nagy mértékben járulnak hozzá a magyar gazdaság teljesítményéhez.
A magyar gazdaságdiplomácia sikere, hogy a Samsung újabb és újabb fejlesztéseket tervez Magyarországon - mondta, hozzátéve: ezt jelzi, hogy a cég a Semmelweis Egyetemet választotta a világon egyedülálló technológia bevezetésére és a regionális képzőközpont kialakítására, vagyis mint egészségipari fellegvárra tekint Magyarországra.
Magyar Levente kifejezte reményét, hogy a koreai cég és az egyetem között további hosszú távú partneri együttműködés jön létre, amelyet elő kíván mozdítani a magyar gazdaságdiplomácia is.
Rigó János, a klinika vezetője arról szólt, hogy a Samsung Healthcare, vagyis a cég egészségügyi részlege és az egyetem együttműködése immár 8 évre tekint vissza, a cég segítségével rendszeresen rendeznek posztgraduális tanfolyamokat. Jövőre a nőgyógyászati képzésbe külön tantárgyként kívánják bevezetni a képalkotó diagnosztikát - mondta az igazgató.
Bérczi Viktor orvosprofesszor azt hangsúlyozta, hogy az ultrahang-diagnosztika az orvostudomány egyik alappillére, a magas szintű diagnosztika ma már elképzelhetetlen e nélkül.
Az 5D berendezés egy háromdimenziós, a GPS-helymeghatározó elvén működő ultrahang-berendezésből áll, ez kapcsolódik egy olyan monitorhoz, amelyen szintén három dimenzióban követhető az ultrahang által készített kép.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások