Tudomány/Technika
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. december 13. péntek

Luca ünnepli névnapját.
Holnap Szilárda napja lesz.
Főoldal Gazdaság Tudomány/Technika
Tudomány/Technika
A Napnál hetvenszer nagyobb tömegű fekete lyukat fedeztek fel a Tejútrendszerben PDF Nyomtat Email
2019 december 02., hétfő 13:19

A kutatókat is megdöbbentő méretű, a Napnál hetvenszer nagyobb tömegű fekete lyukat fedeztek fel a Tejútrendszerben.

Bővebben...
 
EDR kommunikációs rendszerrel dolgozhatnak a polgárőrök is PDF Nyomtat Email
2019 november 22., péntek 15:44

Ezer Tetra-készülékkel kommunikálhatnak a polgárőrök és a készenléti szervek
A Tetra-hozzáféréssel a polgárőrök hatékonyabban és gyorsabban reagálhatnak
Az adomány összefogás a biztonságosabb Magyarországért

Bővebben...
 
Számok a gumiabroncson: mit jelentenek? PDF Nyomtat Email
2019 október 15., kedd 08:45

Ha úgy döntünk, autót vásárolunk, érdemes alaposan megismerkedni minden műszaki jellemzőjével. Még akkor is, ha nem tartjuk magunkat nagy műszaki mágusnak, jó, ha fel tudjuk fedezni a hibákat, vagy pontosan körbeírni a szerelőnek egy üzemzavart. Nézzünk is meg egy apróságot: a gumiabroncs peremére írt számokat.

Bővebben...
 
A mágnesszelepek működése PDF Nyomtat Email
2019 október 14., hétfő 09:18

Manapság körül vagyunk véve számos olyan technikai eszközzel, amelyek létezéséről talán nem is tudunk, de a mindennapi életünkben jelentős szerepe van. Ilyen eszköz például a mágnesszelep. Egy mágnesszelepnek számos felhasználási területe lehet, hasznát vehetjük például a fűtésnél, az autóiparban, a kis- és nagyipari alkatrész gyártás során, de egy hétköznapi öntözőrendszerben is igen fontos szerepet tölt be.

Bővebben...
 
Ismét Kutatók Éjszakája a Miskolci Egyetemen! PDF Nyomtat Email
2019 szeptember 26., csütörtök 11:00

me-uj_jpg2019. szeptember 27-én, pénteken délután 5-től éjjel 11-ig fergeteges programokkal, izgalmas bemutatókkal és kísérletekkel várja a Miskolci Egyetem mindazokat, akik a tudomány világába szeretnének bepillantani, és érdekes, közérthető módon szeretnének új ismereteket és élményeket szerezni.

Bővebben...
 
Elektronikusan is gyűjthető lenne a kopogtatócédula PDF Nyomtat Email
2019 szeptember 16., hétfő 12:29

56 ezer jelölt, több millió oldalnyi ajánlószelvénye kerülhetne át a digitális világba

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

Bővebben...
 
Készülj fel a kalandokra! PDF Nyomtat Email
2019 szeptember 12., csütörtök 21:43

Az okostelefonok, laptopok, táblagépek világában egyre több olyan hasznos és praktikus kiegészítőre van szükség, amik megkönnyítik ezeknek az eszközöknek a használatát. Gondolj csak arra, hogy milyen kellemetlen, amikor az erdő közepén lemerül a mobilod, miközben már a túraútvonalakat is egy applikáción keresztül követed. Vagy arra, hogy milyen jólesik futás közben zenét hallgatni, ami egy jó fülhallgató nélkül esélytelen.

Bővebben...
 
A hatékony járműkövetés alapjai PDF Nyomtat Email
2019 szeptember 12., csütörtök 21:31

A flottakezelők szolgáltatásainak egyik fontos eleme a járművek GPS alapú követése. Jellemző megoldás, hogy a flottakezelő szoftverek más, kimondottan flottakövetésre specializálódott cégek programjaihoz kapcsolódva jutnak hozzá a járműhasználatot érintő releváns adatokhoz, amelyeket aztán saját rendszereikbe integrálva feldolgoznak.

Bővebben...
 
Az ajtóbehúzók alaptulajdonságai és típusai PDF Nyomtat Email
2019 szeptember 12., csütörtök 19:39

Az ajtóbehúzó, vagy más néven ajtócsukó egy olyan berendezés, amely mechanikus szerkezetének segítségével az ajtót a kinyílás után automatikusan képes bezárni. Az ajtóbehúzók használata egyre több helyen kerül alkalmazásra, hiszen számos biztonsági és egyéb előnnyel jár a felszerelésük. A következő írásban az ajtóhúzók általános jellemzői és előnyei válnak megismerhetővé, hogy könnyebben születhessen döntés a használatának szükségességével kapcsolatban.

Bővebben...
 
Milyen megoldásokat kínál a menekülési útvonalakra egy automata ajtó? PDF Nyomtat Email
2019 augusztus 16., péntek 11:50

Tegyük fel, hogy komoly vészhelyzet történik, például tűz üt ki, és gyorsan el kell hagyni az embereknek az adott épületet. Erre a célra menekülési útvonalakat alakítanak ki, amiken keresztül el lehet érni a biztonságos teret, méghozzá úgy, hogy az útvonal területére eső összes ajtót ki kell tudni nyitni.

Bővebben...
 
A humidorok egyik legfontosabb része: a hygrométer PDF Nyomtat Email
2019 augusztus 16., péntek 10:30


Minden igazi szivaros tudja: a humidor pótolhatatlan és elengedhetetlen része ennek a különleges aromákkal teli, füstös életstílusnak. Ha még csupán most ismerkedik a szivarozással, akkor pedig jól jegyezze meg előző mondatunkat! Minden szivarosnak szüksége van humidorra, hiszen ezek biztosítják azt, hogy a belőle elővett szivar mindig ugyanazt a tökéletes, megnyugtató élményt okozza.


A legfontosabb tudnivalók a humidorokról

A humidor egy olyan tároló, amely biztosítja a szivaroknak a megfelelő környezetet. A szivarokat meghatározott páratartalom ölelésében kell tartani, míg elő nem vesszük elszívni, ha ez nem így történik, akkor sajnos azt a szivarok aromája bánja majd leginkább. A humidor védelmezi a benne tárolt szivarokat, ráadásul egy gyönyörűen faragott darab akár egy szivaros otthonának legelkápráztatóbb dísze is lehet.

Miért felelős a humidorban a hygrométer?

Ez az egyetlen apró alkatrész bizony hatalmas feladatot lát el önmagában: ez a műszer ellenőrzi a nap minden pillanatában a humidor belsejében a páratartalmat és hőmérsékletet. A szivarokat 68%-72%-os páratartalomban érdemes tárolni. Miért fontos, hogy bizonyos hőmérséklet és páratartalom vegye körül a szivart? Mert a rossz körülmények között a szivar megkeseredhet, eltorzulhatnak az aromái.


Az eszköznek jelenleg két típusa érhető el. Hogy melyik a jobb? Nos, ahogyan ez igaz a szivarozás többi kellékére, leginkább az ízlés szerint kell közöttük dönteni, hiszen mindkettőnek van pozitívuma és negatívuma is.


Íme tehát minden fontos információ az analóg és a digitális hygrométer előnyeiről és hátrányairól:


  1. Az analóg hygrométerek


Jelenleg három típusa érhető el: természetes hajszállal készült, fémrugós és szintetikus hajszállal készült verzió. A természetes hajszállal készülők rendszeres karbantartást igényelnek, míg árban a rugós a legelőnyösebb választás. A három típus közül egyébként a szintetikus a legelterjedtebb, a legtöbb humidor ezzel készül. Mindegyik kiválóan végzi el a dolgát, tehát, ha analóg hygrométerre vágyik, hallgasson az ízlésére.


2. A digitális hygrométerek


Ezek a darabok analóg társaikkal ellentétben nem szorulnak kalibrálásra, ráadásul a a humidor belsejében lévő hőmérsékletet is pontosan mutatják. Ez pedig azt jelenti, hogy a digitális hygrométer minden adatot mutat, amelyet egy szivarosnak tudnia kell.


Minden tökéletes volt, mégis megtörtént a baj

Van olyan, hogy ugyan a szivaros mindent megtesz, a szivarok mégis megpenészednek. Honnan lehet felismerni? A szivaron megjelenő penész fénylő pontszerű. Kétféle színben “pompázhatnak”: kékeszöld vagy szürke. Ha utóbbi, porszerű és szürke, azt elég egyszerűen letörölni a szivarról, ebben a stádiumban ugyanis a penész semmi kárt nem okoz még a szivarnak. Ha nem vette időben észre, és a penész kékeszöld színű, akkor bizony meg kell lépni a megfelelő lépéseket! Ha nem cselekszünk időben, minden szivar megfertőződhet!/X/

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások