Júliusban 5,1 százalékos volt a 12 havi infláció
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. augusztus 15. szombat

Mária ünnepli névnapját.
Holnap Ábrahám napja lesz.
Főoldal Gazdaság Júliusban 5,1 százalékos volt a 12 havi infláció
Júliusban 5,1 százalékos volt a 12 havi infláció PDF Nyomtat Email
2009 augusztus 11., kedd 10:26
Júliusban 5,1 százalékos volt a 12 havi inflációA fogyasztói árak 1,3 százalékkal nőttek júliusban az egy hónappal korábbihoz képest, és 5,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az elemzők 6,1 százalékos éves inflációt és 2,4 százalékos havi fogyasztói áremelkedést vártak. A júliustól bevezetett áfa és jövedéki adóváltozások hatását mutatja, hogy változatlan adótartalommal az árak 2,1 százalékkal csökkentek volna az előző hónaphoz képest és a tizenkét havi infláció is csupán 1,4 százalék lett volna. A jövedéki adó emelés hatására jóval az átlag felett - 2,9 százalékkal - emelkedtek a szeszes italok és dohányáruk árai az előző hónaphoz viszonyítva júliusban.
 
Emellett az üdülési szolgáltatások egyetlen hónap alatt bekövetkezett 9,2 százalékos és az üzemanyagok - szintén jövedéki és áfa-hatást is tartalmazó 4,5 százalékos emelkedése hajtotta fel a múlt havi inflációt.

A maginfláció júliusban 2,3 százalék, 12 havi összehasonlításban 5,2 százalék volt. A nyugdíjas fogyasztói kosárra számított áremelkedés 12 havi indexe júliusban 5,7 százalékot tett ki.

Idén az első hét hónapban átlagosan 3,6 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint az előző év azonos időszakában. A fogyasztói árak júniusban 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel azelőtti szintet. Tavaly júliusban a 12 havi infláció 6,7 százalék volt.

 (MTI)
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások