A SZATEV ismét fejleszt
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. november 12. kedd

Jónás, Renátó ünnepli névnapját.
Holnap Szilvia napja lesz.
Főoldal Gazdaság A SZATEV ismét fejleszt
A SZATEV ismét fejleszt PDF Nyomtat Email
2007 április 07., szombat 14:05
A SZATEV ismét fejlesztAzt már tudjuk, hogy az üzemet több mint 50 éve 1955-ben, a térség két nyomasztó  gondjának enyhítésére hozták létre elődeink, egyrészt környezetvédelmi problémák, másrészt a takarmányellátás megoldására. Abban az időben kezdett hazánkban kialakulni a nagyüzemi állattartás és az erre épülő húsfeldolgozó ipar. A korábbiakhoz képest jelentősen megnövekedett állatállomány természetes veszteségei, az elhullás is jelentőssé vált. A korábbi módszerek, az elásás és a dögkutak használata, fertőzés- és járványveszélye, a környezet nagymértékű szennyezése miatt már nem volt lehetséges. Ugyanúgy hasonló gondok jelentkeztek a vágóhidak, a húsfeldolgozó ipar hulladékai, emberi fogyasztásra alkalmatlan melléktermékeivel kapcsolatosan is. Ugyanakkor a létszámában többszörösére nőtt intenzív technológiával tartott állatállomány fehérjeigénye is a korábbinak többszörösére nőtt.

- No ez már erősen a múlt, de a feladat továbbra is megmaradt, sőt ha jól tudom a feltételek az elvárások is sokasodtak…- mondja beszélgetésünk elején Bartha Ferenc, a SZATEV RT. vezérigazgatója, majd így folytatja.

- Ma is begyűjtjük a térségben keletkező elhullott állatokat, a húsfeldolgozó iparban keletkező állati eredetű hulladékot és az arra alkalmas nyersanyagból kiválóan hasznosítható takarmányadalékot (húslisztet, táplisztet, ipari zsírt) állítunk elő. Szabályozott és ellenőrzött körülmények között végezzük szolgáltatásainkat és a vágóhídi melléktermékek begyűjtését, feldolgozását, ártalmatlanítását. S ma még inkább az a célunk, hogy a keletkezett hulladékok újrahasznosításakor a környezetet a lehető legkisebb mértékben terheljük, pedig évente 20 -25 ezer tonna állati eredetű hulladékot ártalmatlanítunk.

- A károsító anyagok minimalizálására és megszüntetésére különleges figyelmet fordítanak. A nyersanyag fogadótól a géptermekig beépítettek már egy gépi egységet, mely az üzem csarnokokban keletkezett bűzhatás csökkentését szolgálja. / Korábban erre sok panasz volt./S most újra egy korszerűsítésen törik a fejüket.

- KIOP pályázatból szeretnénk Szikszói telepünkön egy integrált környezetvédelmi rendszert kiépíteni, amelyből rekultiváljuk az állati hulladék megsemmisítő telepet, bővítjük és korszerűsítjük a komposztáló telepet, és építünk egy átrakót, gyűjtőcsarnokot, ahol majd az osztályozás történik. Azért hangsúlyoztam, hogy a 120 főt foglalkoztató szikszói telepen, mert zagyvarékasi üzemük is működik, ahol  30 embert foglalkoztatunk, s természetesen ott is folyamatosan korszerűsítünk, beruházunk, mert úgy gondoljuk, hogy a Szatev ZRt. folyamatos és biztonságos működése érdekében elengedhetetlenül szükség van a minőségirányítási és a fejlesztési tevékenység állandó napirenden tartására, hogy mindenkor megfeleljünk  szolgáltatásainkkal környezetünknek és vevői körünknek, hogy kompromisszum nélkül elégedettek legyenek.
 
– obe-
blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások