Ezeket gondold végig, mielőtt felvennéd a babaváró hitelt
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. november 29.

Taksony ünnepli névnapját.
Holnap András, Andor napja lesz.
Főoldal Gazdaság Ezeket gondold végig, mielőtt felvennéd a babaváró hitelt
Ezeket gondold végig, mielőtt felvennéd a babaváró hitelt PDF Nyomtat Email
2020 november 19., csütörtök 10:05

A babaváró hitelt a magyar állam azoknak a házaspároknak nyújtja, akik vállalják, hogy a hitel felvételét követő 5 éven belül gyermeket vállalnak. Önmagában a babaváró hitel egy nagyon jó kondíciókkal rendelkező kölcsön, melynél viszont nem szabad elfelejtened, hogy egy hitelről van szó. Így vissza kell fizetni, hacsak nem születik három gyermeketek, mert ez esetben támogatássá válik. Nézzük, hogy miket kell mindenképp végiggondolnod pároddal, mielőtt belevágtok a babaváró hitel felvételébe.


Ugye nem csak ezért vállaltok gyereket?


Az, hogy 10 millió forint szabad felhasználású pénzhez juthattok, nagyon csábító lehet, kiváló alapja a közös életeteknek. Azonban ne veszítsétek szem elől, hogy ez egy hitel! Még akkor is ebből kell kiindulnotok, ha három gyermek vállalásában gondolkoztok. Sajnos bármi közbejöhet (ne jöjjön), ami miatt mégis vissza kell fizetnetek a felvett hitelösszeget.


Sajnos nagyon elterjedt az gondolkodásmód, mely szerint ezért a hitelért vállalnak gyereket. Ez téves és káros megközelítés. Fényévekkel nagyobb felelősség egy gyerek vállalása, mintsem hogy azt egy hitel felvétele miatt vállalja az ember. Gyermeket nem 5-10-15 évre vállalsz, mint egy hitelt, így kérlek, gondoljátok végig, és hozzatok felelős döntést!


Nem mindegy, hogy mekkora a referenciakamat


A referenciakamatot folyamatosan változtatják. Kezdetben is kedvező volt (valamivel 2% felett mozgott), de a babaváró hitel bevezetése óta jelentősen csökkent. Ugyanakkor az utóbbi hónapokban ismét növekvő tendenciát mutat. Alapvetően, ha valaki 3 gyermekkel számol, és ennek megfelelően támogatásként tekint a 10 milliós összegre, akkor is érdemes erre figyelni. Ugyanis ha az első 5 évben nem születik meg az első gyermek, akkor máris esedékessé válik a hitelkamattal megnövelt összeg fizetése. És ekkor nem mindegy, hogy mekkora is az a kamat, ami jön arra a tízmillió forintra. Az aktuális kamatokért, kondíciókért keresd fel a Banknavigator oldalát, ahol megtalálod a bankok aktuális babaváróhitel-kínálatát.


Nincs ingyen ebéd


Ahogy a referenciakamattal, úgy a kezességvállalási díjjal is számolnotok kell. Ráadásul ez egy olyan összeg, amit akkor is fizetnetek kell, ha a kamatot épp nem, mert megszületett a gyermeketek. Így ilyen szempontból nem teljesen ingyenes a kölcsön, mint azt sokan gondolják. Ezzel a 0,5%-os összeggel számolnotok kell, mely évről évre folyamatosan csökken a felvett hitel tőkerészének csökkenésének megfelelően.


Várjak, ne várjak?


Ha összegezni kellene, akkor csak azt tudom javasolni, hogy dönts belátásod szerint, mérlegelve a lehetőségeket és a buktatókat. Te látod pontosan, hogy mi, mennyire biztos az életedben, mennyire látsz előre 5-10 vagy akár még több évet. Szokták azt mondani, hogy számíts a legjobbra, de készülj a legrosszabbra. Ez alapján szerintem el tudsz indulni, amikor majd tervezitek a babaváró hitel felvételét./X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások