Az elmúlt évtized legnagyobb pénzzsonglőrjei
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. május 26. kedd

Fülöp ünnepli névnapját.
Holnap Hella napja lesz.
Főoldal Gazdaság Az elmúlt évtized legnagyobb pénzzsonglőrjei
Az elmúlt évtized legnagyobb pénzzsonglőrjei PDF Nyomtat Email
2020 május 20., szerda 10:58

A 2010-es évek bővelkedtek emlékezetes pénzügyi manőverekben. A befektetőknél jobban azonban senki sem tudja, mennyire nem mindegy, hogy mitől vált emlékezetessé az adott üzlet és pénzügyi zseni, aki kitalálta.

Akik jól csinálták:             

Hívd át a barátnőd, és vedd el a pénzét!
A csatlakozásra ajánlott MLM cégek 100-as top listáján az egyik legfiatalabb a 2010-ben alapított, de máris 200 millió dollárosra becsült Origami Owl. Bella Weems autót szeretett volna a 16. szülinapjára, de nem azt kapott az anyjától, hanem segítséget egy közös anya-lánya vállalkozás beindítására. Az üzleti modell szerint az egyedi ékszereket egymásnak értékesítik a barátnők, legtöbbször ahhoz hasonló partikon, mint amilyeneket a Tupperware-háziasszonyok adnak egymásnak.

Közösségben az erő
A gazdasági válság sok olyan közösségi platformot szült, ahol a hagyományos szolgáltatókat kihagyva pénzt spórolhattak a végfelhasználók. Az Airbnb és az Uber mellett kevésbé ismert a TaskRabbit és annak alapítója, Leah Busque. A 40 éves üzletasszony korábban az IBM szoftvermérnöke volt, majd kitalálta, hogy a szomszédok miként ajánlhatják föl egymásnak a szolgáltatásaikat, úgy mint kutyasétáltatás, kertészkedés, bevásárlás. Az IKEA 140.000 regisztrált felhasználóval vette meg a platformot 2017-ben.

A Facebookot bebukták, de nem bánják
Mert minden pénzüket, amit a Zuckenberg elleni perben nyertek, kriptovalutába fektették. A Winkelvoss fivérek lettek az első milliárdosok a digitális bankárok között, a Bitcoin árfolyamok 2017-es ingadozása után. Az ikrek saját bevallása szerint, kettejüké a világ összes Bitcoinjának 1%-a.

És akik elbaltázták:

Csak a talpán álló piramis stabil
Craig Jerabeck, Jason Guck és Jeb Tyler 2012-ben még díjat vettek át, amiért MLM cégük, a 5Linx a leggyorsabban fejlődő cégek sorában kapott helyet. Idén már inkább bírósági idézéseket vesznek át, miután a vállalkozás pénzét egyéb fedőcégeken keresztül elszivárogtatták. A kávétól az internetalapú tévéadásig mindent áruló ügynökök piramisa alaposan megingott és ez történt a 5Linx iránt érzett vásárlói bizalommal is.

Ennél a fickónál még a PayPal is jobb árfolyamon vált
Kriptovaluta manipulációval vádolja a svájci rendőrség azt a szlovák férfit, aki Blockchain Finanzmarkt Community néven épített pénzügyi közösséget. A piramisjátékba beszállóktól Dennis Nowak dollárt kért, amelyre a fedezetet a csaló 9 milliárdos XIN „vagyona” jelentette volna, csakhogy ezt a digitális fizetőeszközt csak az illegális lengyel kriptovaluta piacon ismerik el. A közel harmincezer károsult bottal ültheti a pénz és Nowak nyomát is. Utóbbi állítólag a Karib-térségben bujkál, előbbiről semmit nem tudni.

A bulik bulija, ha hoztál magadnak kaját
A 2017-ben Billy McFarland által megálmodott Fyre fesztivál csak álom maradt. Hiába hirdette sztárok sora, milyen luxusvakáció vár a bahamai zenei összejövetel vendégeire, a VIP-k csak sajtos kenyeret és pottyantós vécét kaptak a méregdrága belépőért cserébe. McFarlandnak még ennyi sem jut a börtönben, ahova hat és fél évre vonult be. Valószínűleg az sem vigasztalja, hogy a Netflix dokumentumfilmet forgatott az átverés kulisszatitkairól.

Business & Life Hír- és Cikkügynökség

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások