Mire figyeljünk ingatlanvásárlás előtt?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 1. szerda

Hugó ünnepli névnapját.
Holnap Áron napja lesz.
Főoldal Gazdaság Mire figyeljünk ingatlanvásárlás előtt?
Mire figyeljünk ingatlanvásárlás előtt? PDF Nyomtat Email
2020 február 25., kedd 12:43

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. felelős víziközmű-szolgáltatóként az alábbi figyelemfelhívással él ingatlanvásárlást tervező, leendő felhasználói számára.

MI OKOZHAT PROBLÉMÁT?

Sok esetben az ingatlan új tulajdonosai a víziközmű-szolgáltató ügyfélszolgálatán szembesülnek azzal, hogy a felhasználási helyet díjtartozás terheli, és ez rájuk nézve is kellemetlen következményekkel járhat. Ezen esetek elkerülése érdekében azt tanácsoljuk leendő felhasználóinknak, hogy adás-vétel előtt kellő körültekintéssel járjanak el!

 

JOGSZABÁLY SZERINT

A szolgáltatási díj befizetésének elmaradása esetén a víziközmű-szolgáltató a jogszabály mentén érvényesítheti a követeléseit. Társaságunk a felhasználási helyen fennálló tartozást elsősorban a korábbi felhasználótól követeli, de annak eredménytelensége esetén él a jogszabály által lehetővé tett korlátozás lehetőségével. Ez azt eredményezheti, hogy a megvásárolt ingatlan vonatkozásában az ivóvíz-szolgáltatás egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan vehető igénybe, és a szolgáltatás helyreállítása kizárólag a tartozás, valamint a kapcsolódó költségek megfizetését követően lehetséges.

 

MEGELŐZŐ INTÉZKEDÉS

Javasoljuk, hogy ingatlanvásárlás előtt feltétlenül tájékozódjanak a felhasználási hely egyenlegéről, győződjenek meg arról, hogy az érintett felhasználási hely rendelkezik-e tartozással az ÉRV Zrt. felé. Ennek legcélszerűbb módja, ha kérik az eladótól a szolgáltató erre vonatkozó tartozásmentesség igazolását, az ún. „nullás” igazolást, amelyet térítésmentesen kiadunk a velünk jogviszonyban álló, érintett felhasználónak.

 

AMENNYIBEN TARTOZÁS VAN A FELHASZNÁLÁSI HELYEN

Ha már az adás-vételi jogügylet során kiderül, hogy az ingatlanon tartozás áll fenn, a közreműködő ügyvéd iránymutatásával sor kerülhet annak rendezésére, vagy akár az ellenértékbe történő beszámítására is.  Amennyiben az alapadatok tekintetében valamilyen bizonytalanság tapasztalható, akkor javasoljuk, hogy a felhasználó személyében bekövetkező változás bejelentése ügyében az ÉRV Zrt. ügyfélszolgálati irodáját a régi és új tulajdonos együttesen keresse fel.

 

EGYÜTTMŰKÖDÉS

Az esetleges panaszos ügyek csökkentése érdekében Társaságunk a honlapján (www.ervzrt.hu) preventív jelleggel hívja fel a figyelmet a tulajdonosváltozást megelőző tájékozódás fontosságára. Az ügyfélszolgálatainkon dolgozó kollégáink is szívesen nyújtanak tájékoztatást a helyes eljárásrend alkalmazása érdekében. A tulajdonosváltozás bejelentése során kérjük, hogy az új tulajdonos jelezze, mennyi havi fogyasztást tervez, illetve az elszámoló számláig milyen havi mennyiségről kérné a számla kiállítását.

 

Mindannyiunk közös érdeke a szolgáltatás megfelelő fenntartása, ezért bízunk abban, hogy felhasználóink élnek a javaslatainkkal, és ezzel is hozzájárulunk a felhasználói elégedettség növeléséhez, a kiváló partneri együttműködéshez.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások