Ha mérnökképzés, akkor Pécs!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. április 2. csütörtök

Áron ünnepli névnapját.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
Főoldal Gazdaság Ha mérnökképzés, akkor Pécs!
Ha mérnökképzés, akkor Pécs! PDF Nyomtat Email
2020 február 08., szombat 06:46

Friss, dinamikus, innovatív képzés és műhelymunka vár a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán. Nyolc alapszak, széles portfólióval, emberközeli képzésekkel. Mindez a nemzetközi képzésekhez kapcsolódva, multikulti hangulatban. Hangsúlyos a gyakorlati tudás szerepel, szakokon, karokon átívelő projektekkel.

Mit jelent mindez, gyere, megmutatjuk!

A gyorsuló innováció és az új technológiák növekvő ütemű megjelenése egyre több képzett szakembert kíván. Ha te is részese szeretnél lenni ennek a technológiai szárnyalásnak és műszaki karriert tervezel, akkor a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara kézenfekvő választás. A műszaki szakemberképzésben fél évszázados múlttal rendelkező egyetemi kar nyolc alapszakot kínál, amelyek az építésztől, az építő- a gépész-, az ipari termék- és formatervező-, a környezet- és a villamosmérnökön át a mérnök-informatikusig számos területet lefednek. A művészeti képzés az építőművész alap és mesterszakban, valamint a belsőépítész tervezőművész mesterszakokon jelenik meg.

Az elmúlt évek jelentős változást hoztak a kar képzési portfóliójában. A 2013 óta tartó nemzetköziesítési folyamat, a ’Sanghajtól Denverig’, három kontinenst átívelő közös képzési projektek mára a napi oktatásban is érzékelhető nyomot hagytak. Ma már nem csupán az a fontos, hogy a mérnöki, egy „nemzetközi” nyelv, de tudni is kell ezt a nyelvet beszélni. Ez pedig az élő, napi tudományos, oktatási és projektegyüttműködéseken keresztül lehetséges.

Tudtad? A PTE MIK-nek ‘Architecture Minor’ néven kihelyezett képzése van az amerikai Denver állami egyetemén. 2014 óta minden szemeszterben két-két pécsi oktató vesz részt a közösen alapított képzésben a tengerentúlon, így a legfrissebb amerikai újdonságok közvetlenül jutnak el Pécsre.

Tudtad? Az 1980-as években, ha azt mondták Napház, a kísérleti, ökotudatosan épített családi ház jutott az eszünkbe, a Damjanich utcában. Ma, ha azt hallod energiadesign, eszedbe jut a komlói cég, a RATI extravagáns külsejű, nullenergiás üzemben működő épülete. A nálunk végzett mérnökök mindenkor nyitottak voltak a szakma újdonságaira.

A fenntarthatóság, a környezetvédelem szempontrendszere nem csupán a környezetmérnök szak sajátja, de a mérnöki társtudományok is alkalmazzák, beépítik, így kapnak fókuszt például az épületkomfort vagy a megújuló energiát hasznosító épületgépészeti rendszerek.

Tudtad? Ma 30 milliárd okos eszközt tartanak nyilván, négy éven belül ennek a duplázódását jósolják. Ezeket hívjuk egyszerűen IoT, vagyis a dolgok internetének (távolról vezérelhető okos eszközök). A PTE-MIK villamosmérnöki képzésében a beágyazott rendszerek szakirányon évek óta tanítja hallgatóinak az IoT programozást.

Tudtad? A 3D nyomtatási kutatóközpontban az egyetemi képzéssel összefüggő feladatok mellett gyártástechnológiai problémákat oldanak meg a hallgatók. Az orvosi karral együttműködve egészségügyi fejlesztésekben, például protézisek tervezésében vesznek részt.

Egy jó mérnök vagy informatikus valódi értékét a gyakorlati tudása adja. A PTE MIK több tucat vállalati partnerrel – köztük csúcstechnológiát alkalmazó világcégekkel – van kapcsolatban, amelyek sokféle lehetőséget kínálnak a szakmai tapasztalatszerzésre. Sőt, valamennyi alapszak végezhető duális formában, ahol egyszerre kapsz elméleti és gyakorlati tudást és fizetést a munkádért.


És ha már a pénzről van szó: hallgatóink tucatnyi kari és szép számú ágazati és vállalati ösztöndíjra pályázhatnak, némelyikre már elsőévesként is. A PTE MIK-en külföldi tanulmányi ösztöndíjak és részképzések széles skálája érhető el.

A MIK legtöbb képzése mesterszinten folytatható, így aki az alapdiploma megszerzése után a továbbtanulást választja, az zökkenőmentesen folytathatja mesterszakon a tanulmányait.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások