Milyen munkakörök léteznek a HR területén?
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 26. szerda

Edina ünnepli névnapját.
Holnap Ákos, Bátor napja lesz.
Főoldal Gazdaság Milyen munkakörök léteznek a HR területén?
Milyen munkakörök léteznek a HR területén? PDF Nyomtat Email
2020 január 20., hétfő 12:14

A humánerőforrás-menedzsment területén fellelhető álláshirdetések a munkaerőpiac szolgáltatóinak honlapjain gyakran egy kategóriában találhatók a munkaügyi és néha az ezekhez kapcsolódó jogi pozíciókkal is.

Azonban a HR munkakörök differenciáltsága miatt nem mindig könnyű eligazodni a nagyszámú álláshirdetés között, ezért cikkünkben az egyes HR pozíciók meghatározásában próbálunk segíteni, ezzel is meggyorsítva a munkakeresés folyamatát.

Amennyiben te is ezen a területen szeretnél elhelyezkedni, a JOB.HU HR állásai között találhatsz az igényeidnek megfelelő pozíciókat.


Gyakornoki pozíció


Jellemzően a felsőfokú tanulmányokat folytató pályakezdők számára ideális ez a munkakör, amelyben belekóstolhatnak a szakmába: megismerkedhetnek a HR által használt programok működésével, a dokumentációk kezelésével és a munkaügyek jogszabályi hátterével. A gyakornoki munkakör a HR szakma kiindulópontja, amely jelentősen megkönnyíti a tanulmányok befejezését követően az elhelyezkedést. A gyakornoki pozíciók lehetőséget adnak arra, hogy a tanulók megtalálják azt a HR területet, amiben aztán karriert szeretnének építeni.


Asszisztensi, koordinátori pozíciók


A frissen végzett pályakezdők számára ezek a poziciók a legkönnyebben elérhetőek, hiszen gyakran nem igényelnek szakmai tapasztalatot, cserébe vezetői kontroll alatt zajlik a munkavégzés. Megfelelő szakmai vezető mellett rengeteget lehet tanulni a HR különböző területeiről.


Recruiter és researcher


A fenti néven meghirdetett toborzási munkakörökben foglalkoztatottak feladata igen sokrétű. Első lépésként meg kell határozniuk a betöltendő munkaköröket, majd fel kell kutatniuk a megfelelő jelölteket. Ennek során meg kell írniuk az álláshirdetést, amelyet aztán célirányosan el kell helyezni. Következő lépésként kezelnie kell a jelölteket és ha szükséges, az előszűrés és az első körös interjúk feladata is rá hárul.


Toborzási és kiválasztási specialista


Ebben a pozícióban már találunk vezetőket is, akik meghatározott projektekért vagy a cég HR tevékenységének bizonyos területéért felelnek. Általában a kiválasztás utolsó körében és a jelölt bemutatásánál van fontos szerepük, de önálló döntési jogkörrel még nem rendelkeznek. Ebbe a csoportba tartoznak a fejvadászok is. Junior toborzási specialisták általában már pár év tapasztalattal is elkezdhetnek alacsonyabb szintű pozíciókkal foglalkozni.


HR generalista


Kis- és középvállalkozások esetében HR munkatárs néven szerepel ez a középvezetői pozíció, amelynek betöltése - szerteágazó feladatkörei miatt - több éves szakmai tapasztalatot igényel. A HR generalista a toborzás-kiválasztás mellett közreműködik az új munkavállalók beléptetésében és a juttatási csomagok meghatározásában. Ezen kívül feladatai közé tartozik még a tréningek szervezése, a teljesítménymérés és értékelés, valamint a szervezetfejlesztés.


HR manager/Head of HR


A vállalaton belüli HR tevékenység vezetőjeként összefogja és irányítja az egyes területek munkáját. Feladatai közé tartozik a fizetési, a teljesítményértékelési, az orientációs és motivációs rendszerek kialakítása, illetve nemzetközi cég esetén a külföldi HR vezetőkkel való kapcsolattartás./X/

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások