Nagy érdeklődés mellett zajlott a helyi-körzeti pályáztatás igényfelmérése
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. január 27. hétfő

Angelika ünnepli névnapját.
Holnap Károly, napja lesz.
Főoldal Gazdaság Nagy érdeklődés mellett zajlott a helyi-körzeti pályáztatás igényfelmérése
Nagy érdeklődés mellett zajlott a helyi-körzeti pályáztatás igényfelmérése PDF Nyomtat Email
2010 június 04., péntek 17:48

2010. június 1-jén lezárult a helyi és körzeti vételkörzetű földfelszíni műsorszórók digitális átállásának egy újabb fontos szakasza, az igényfelmérés, amelyen összesen 58 igény érkezett - jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).2011. év végig az országos analóg televíziós adók mellett a jelenlegi helyi-körzeti analóg televíziós adókat is le kell kapcsolni, ezért az NHH a törvényi előírásokkal összhangban a helyi és körzeti vételkörzetű földfelszíni digitális műsorszórók pályázattervezeteinek kialakításán dolgozik. Ennek részeként a 2010. május 11-én indult és 2010. június 1-ig tartott az az igényfelmérés, amelynek során beadhatóak voltak a helyi-körzeti digitális műsorszóró üzemeltetési jogosultságokra vagy helyi-körzeti multiplex szolgáltatás igénybevételére vonatkozó egyedi igények és a tervezett ellátási területek.

Az igényfelmérést nagy érdeklődés kísérte, mind a közvetlenül érintett 44 helyi-körzeti műsorszóró, mind pedig a jelenleg a helyi műsorszolgáltatásban vagy a műsorterjesztésben érdekeltek részéről. A jelenlegi analóg földfelszíni műsorszórók szinte mindegyike nyújtott be, többségében helyi-körzeti multiplex üzemeltetési igényt, és további 19 igény érkezett részben helyi-körzeti multiplex üzemeltetésre, részben pedig multiplex szolgáltatás igénybevételére.

Az NHH a beérkezett igények alapján – a hatékony frekvenciagazdálkodás és a méretgazdaságos műsorszórás szempontjait figyelembe véve – előkészíti a pályáztatás alapját képező műszaki lehetőségeket is tartalmazó pályázati kiírási dokumentációt. Következő lépésként az így összeálló pályázattervezeteket a Dtv.-nek megfelelően a pályázatok kiírása előtt a műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló törvényben meghatározott pályázati eljárás országgyűlési ellenőrzését szolgáló eseti bizottság elé tárja.

A helyi-körzeti pályáztatás folyamatáról és további lépéseiről az NHH a www.nhh.hu/helyipalyaztatas oldalon továbbra is folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket.

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások