Túl az első százon a miskolci Codecool
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. június 1. hétfő

Tünde ünnepli névnapját.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.
Főoldal Gazdaság Túl az első százon a miskolci Codecool
Túl az első százon a miskolci Codecool PDF Nyomtat Email
2019 május 02., csütörtök 10:03

Jelenleg 30-an tanulnak a miskolci Codecool programozóiskolában és már 80-an dolgoznak a képzéssel megszerzett munkahelyükön. A szakmai tudás mellett a munkahelyi beilleszkedéshez és érvényesüléshez fontos képességekre is külön oktatják a tanulókat, az ezzel szerzett tudással a végzett diákok jóval felkészültebben és magabiztosabban kezdhetik el a programozói pályát.

2014-ben Miskolcról indult hódító útjára a Codecool programozóiskola azzal az ígérettel, hogy 12 hónap intenzív képzés és 6 hónapos gyakorlat után garantáltan új junior programozói álláshoz juttatja a jelentkezőket. Tanítási modellük sikerét igazolja, hogy Miskolc után Budapesten, nem sokkal később pedig Lengyelországban két helyen is nyitott oktatóközpontot a Codecool, jelenleg pedig új tőkebefektetők segítségével a romániai terjeszkedést készítik elő. Így hamarosan régió szerte akár ezres nagyságrendben is tanulhatnak programozást a miskolci Codecool alapítóinak a módszerével.

Az utóbbi időszakban több változtatást is tett a miskolci Codecool a még hatékonyabb tanítás érdekében. Bár eddig csak a nyolcadik hónaptól kezdve készítették fel a diákokat a jövőben várható interjúkra, most már a kurzus kezdetétől fontosnak tartják, hogy a leendő programozók tisztában legyenek azzal, mi vár rájuk leendő munkahelyükön. Emellett a diákokkal szemben is nagyobb lett az elvárás, ami a professzionálisabb tanításban nyilvánul meg. Az oktatás szakmaibbá válásának  hatékonysága már most megmutatkozik a végzett és a még ott tanuló codecoolereken: a munkahelyek az eddiginél is képzettebb, mélyebb tudású pályakezdőt kaphatnak.

A Codecool igyekszik minden olyan sztereotípiát lerombolni, amit eddig a legtöbben a programozói szakmáról gondoltak, beleértve, hogy a programozás férfimunka és nem lehet felnőtt fejjel elkezdeni. Emellett sokan attól tartanak, hogy csak külföldön lehet érvényesülni ilyen tudással: valójában ma már távmunkában is lehet programozni és egyre több cég nyit irodát megyeszékhelyeken, köztük Miskolcon is. Egy másik téves elképzelés, hogy programozók csak IT-cégeknél vannak, pedig korántsem csak a külföldi informatikai nagyvállalatoknál van rájuk szükség, mert a digitalizáció következtében ma már az autóipartól a mezőgazdaságon át a szolgáltatócégekig mindenhol felmerülnek programozási feladatok, akár a családi vállalkozásoknál is.

Nagyon sok emberben él az a tévhit, hogy egy programozóiskolába való jelentkezéskor már rendelkezni kell valamiféle háttértudással, emiatt nem is mernek belevágni „az ismeretlenbe”. Az eddig végzett junior programozók legtöbbje nulla programozói tudással kezdett el tanulni a Codecoolban. Az iskolából kikerülők elhelyezkedési rátája 99%-os, országszerte pedig már több mint 100 cég választotta partnerének a Codecoolt, hogy képzett utánpótlást adjon a nehéz munkaerőpiaci környezetben.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások