Felavatta 8600 négyzetméteres új csarnokát Miskolcon a japán GS-Yuasa
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. június 5. péntek

Fatime ünnepli névnapját.
Holnap Norbert napja lesz.
Főoldal Gazdaság Felavatta 8600 négyzetméteres új csarnokát Miskolcon a japán GS-Yuasa
Felavatta 8600 négyzetméteres új csarnokát Miskolcon a japán GS-Yuasa PDF Nyomtat Email
2019 január 24., csütörtök 22:24

Az innovatív technológiájáról ismert GS-Yuasa tavaly év elején jelentette be, hogy közel 9 milliárd forintból Miskolc déli ipari parkjában építi fel első európai gyárát. A lítium-ionos akkumulátorok gyártására szakosodott cég akkor azt is vállalta, hogy 2019 végén elindítja a termelést is, amihez elkészült a jelenleg 8,6 ezer négyzetméteres csarnok. A cég a jövőben az üzemterületet jelentősen növelni szeretné.

 A japán vállalat most átadott, és tovább bővíthető miskolci gyára az első üzeme Japánon kívül. Az új üzemcsarnok most még üres, de a termelés a tervek szerint 2019. novemberében elkezdődik, kezdetben 51 embernek adva munkát.

 

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere az üzemcsarnok avatásán elmondta:

„A cég innovatív technológiát telepít a városba, amely illik Miskolc környezetbarát és smart törekvéseihez. Az itt készülő lítium-ionos akkumulátorok globális szinten is hozzájárulnak a széndioxid-kibocsátás mérsékléséhez, amelyben Miskolc eddig is élen járt a Magyarországon.”

Takamura Hiroshi, a GS-Yuasa Hungary Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy az első ütemben megépült 8 ezer négyzetméteres csarnokot később jelentősen bővíteni szeretnék. A tervek szerint a tömeggyártás már júliusban elkezdődik, év végére pedig a szállítás is megkezdődhet a világ minden tájára. A cég ügyvezetője hozzátette, már elkezdték a toborzást. A cég szoros együttműködést tervez a Miskolci Egyetemmel és a helyi iskolákkal, hogy minél több tehetséges és jól képzett dolgozóval tudják bővíteni a csapatukat.

 

A beruházás helyszínének kiválasztását Miskolc jól szervezett infrastruktúrájával, képzett helyi szakemberekkel és a városvezetés által nyújtott támogatással indokolta a japán vállalat, amely 17 országban mintegy 15 ezer munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig a tavalyi üzleti évben csaknem 3 milliárd dollár volt. A kiotói székhelyű cég magyarországi leányvállalatát, a miskolci székhelyű GS Yuasa Hungary Kft.-t 2017. október 30-án jegyezték be.

 

A 9 milliárd forint értékű miskolci beruházást a Magyar Kormány 465 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti.

 

 

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások