Így lehet a leggyorsabban eladni egy autót
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. április 24. szerda

György ünnepli névnapját.
Holnap Márk napja lesz.
Főoldal Gazdaság Így lehet a leggyorsabban eladni egy autót
Így lehet a leggyorsabban eladni egy autót PDF Nyomtat Email
2018 október 26., péntek 11:40

Magyarországon átlagosan egy hónapon belül lehet eladni egy használtautót. A legtöbben az interneten hirdetnek és keresnek, de közhiedelemmel ellentétben nem csak az ár határozza meg azt, hogy milyen gyorsan történik meg az adásvétel.

Autócserénél az eladóknak mindig fejtörést okoz, hogy mennyiért és mennyi idő alatt tudják eladni a régi járművüket. A hirdetés feladásától a kézfogásig számított idő nagyon sok mindentől függ, de a szakemberek szerint egy kis odafigyeléssel radikálisan le lehet csökkenteni az eladási időt, és nem csak az ár csökkentésével.

"Az interneten átlagosan egy hónapon belül el lehet adni a használtautót, ha keresett a típus, jók a fotók és őszinte a leírás. Nem feltétlenül az ár határozza meg az eladási időt, hanem inkább a részletes fotóbemutatás, a világos átlátható hirdetés, amiből látszik, hogy egy gondos és egy korrekt eladóval állunk szemben" - mondta Kajári Zoltán, hazánk első közösségi autókereskedő honlapja, az autotveszek.hu tulajdonos-ügyvezetője.

3 tipp a gyors adásvételhez

#1 Az autó értékesítése már a hirdetés feladása előtt megkezdődik a fotózással. Fontos, hogy az eladni kívánt autó legyen igényes és tiszta amikor a képek készülnek. Ha van rá lehetőség, olyan helyen fotózzunk, ahol nincs figyelemelterelő tényező, viszont a környezet kiemeli az autó előnyeit. Ehhez jó választás lehet egy tisztás például.

#2 Legyünk őszinték és alaposak a leírás elkészítésénél. Nagyon fontos, hogy az eladó korrekt módon, röviden írja le az autó előéletét és szerviztörténetét (pl.: mikor volt utoljára olajcsere, vezérlés, fékek, stb.). Az autotveszek.hu-nál már értékelni is lehet az eladókat, ezzel segítve a leendő autóvásárlókat. A leírás mellett a fotók is segítenek az autó részletes bemutatásában, ezért érdemes a létező legtöbb szögből képeket készíteni és feltölteni őket.

#3 Az eladónak rugalmasnak kell lennie, mert az emberek manapság szeretnek azonnali döntéseket hozni, ha valami megtetszik nekik. Manapság egyre kevesebben telefonálnak és egyre többen írnak üzenetet az eladóknak, ezért gyakran ellenőrizzük az e-mail fiókunkat. Ennél is jobb, ha olyan weboldalt választunk mint az autotveszek.hu, ahol a CarChat nevű szolgáltatás segítségével szöveges üzenettel tudnak egymással kommunikálni valós időben a felek.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások