Gépjármű-biztosítást kötne, de nem tudja hova forduljon? Mutatjuk!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. február 21. csütörtök

Eleonóra ünnepli névnapját.
Holnap Gerzson napja lesz.
Főoldal Gazdaság Gépjármű-biztosítást kötne, de nem tudja hova forduljon? Mutatjuk!
Gépjármű-biztosítást kötne, de nem tudja hova forduljon? Mutatjuk! PDF Nyomtat Email
2018 június 19., kedd 08:09

Biztosítást kötni nem könnyű: számos utánajárás, adminisztráció, döntések sorozata - legalább is sokan így fogják fel. Pedig, ha megtaláljuk a számunkra megfelelő lehetőséget a biztosításkötésre, akkor egyszerűen kiválaszthatjuk a számunkra legalkalmasabb gépjármű-biztosítást is. A biztosítás megkötéséhez segítséget elsősorban a biztosításközvetítőktől, és maguktól a biztosítóktól kaphatunk, akik – attól is függően, hogy milyen jogkörben járnak el - segítenek az igényeinkhez legjobban igazodó megoldás kiválasztásában.
A biztosítás megkötéséhez különböző csatornák állnak rendelkezésünkre: ügyintézésre van lehetőség az interneten, személyesen a biztosítók ügyfélszolgálati irodájában, vagy akár biztosításközvetítőknél is, akikkel személyesen és online is megköthetjük a szerződést.

Ha nem tudunk dönteni a számunkra megfelelő biztosítás kiválasztása során, érdemes átgondolni melyik piaci szereplő szolgálhatja leginkább az érdekeinket, ugyanis mindegyikük eltérő jogokkal és felelősségi körökkel rendelkezik. Az, hogy számunkra melyik megoldás a legjobb választás, mindig az aktuális igényeinktől függ.  Vannak, akik egy vagy több biztosítót képviselnek, de olyan biztosításközvetítőket is találunk a piacon, akik biztosítóktól függetlenül, csaknem a teljes piac kínálatát bemutatva végzik tevékenységüket.

De hogyan is működnek a biztosításközvetítők?

Az alkusz független biztosításkövető, aki nem képviseli egyetlen biztosító érdekeit sem, az ügyfél megbízásából jár el.  Az alkusz részt vehet a biztosítási kockázat felmérésében, kezelésében, közreműködhet az ügyfél igényeinek érvényesítésében. Jellemzően attól a biztosítótársaságtól kap jutalékot, amely a közvetítésével létrejött szerződésben a biztosítási kockázatot vállalja. Köteles ügyfelei részére a számukra legkedvezőbb, az igényeiknek leginkább megfelelő konstrukciókat javasolni.

A függő biztosításközvetítő, ügynök egy biztosító megbízásából jár el, így egy adott biztosító termékeit ajánlja számunkra, melyek közül az igényeinkhez legjobban igazodót kínálja. Jutalékot jellemzően a megkötött szerződések után kap az őt megbízó Biztosítótól.

A többes ügynök szintén függő biztosításközvetítőnek minősül, de több biztosító megbízásából jár el és ezek egymással versenyző, azaz azonos szolgáltatásokat nyújtó termékeit (pl. CASCO biztosítások) kínálja. Ezek közül szintén az igényeinkhez legjobban igazodót köteles ajánlani.  Jellemzően attól a biztosítótársaságtól kap jutalékot, amellyel – a közvetítésnek köszönhetően – az ügyfél szerződéses viszonyba kerül.

Tudjon meg még többet arról, hogy milyen szempontok alapján milyen lehetőségei vannak gépjármű biztosítás megkötésére a www.felelosbiztositas.hu oldalon.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások