Vendégségben a Borsodi sörfőző mestereinél
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. április 19. péntek

Emma ünnepli névnapját.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Főoldal Gazdaság Vendégségben a Borsodi sörfőző mestereinél
Vendégségben a Borsodi sörfőző mestereinél PDF Nyomtat Email
2018 június 15., péntek 14:44

Erős nyárra számít Magyarország legfiatalabb sörgyára


Évi háromszázhatvan millió korsó sör. A Borsodi Sörgyár bőcsi üzeme ezzel megegyező mennyiséget, vagyis 1,8 millió hektoliter sört állít elő egyenletesen magas minőségben éves szinten – derült ki az idén 45 éves vállalat sajtóeseményén. A Borsodi bejelentette továbbá hároméves fejlesztési stratégiáját, melynek köszönhetően ez a mennyiség tovább bővülhet.
Biztató évkezdetet követően erős nyárra számít a Borsodi Sörgyár. Ugyanakkor az idén 45 éves vállalat tisztában van vele, hogy az egyre magasabb igényeket támasztó piacon még nagyobb jelentősége lehet a szakértelemnek és a gyár által kínált minőségnek.  
Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője az elmúlt időszak és a 45 év eredményeit értékelve kiemelte, hogy nincs idő a nosztalgiázásra:
„A mögöttünk álló egy évben pozitív tendenciákat figyeltünk meg, mind az értékesített mennyiség, mind a fogyasztók által preferált sörök tekintetében. Azt látjuk, hogy egyre többen keresik a minőséget, egyre erősebb a magyar sörkultúra. De ez nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk. A Borsodi mindig is olyan vállalat volt, aki a hagyományaira építve folyamatosan kereste a lehetőséget a fejlesztésre, újításra. Erről szól a most következő időszak is, hiszen idén belevágtunk az utóbbi évek legnagyobb beruházásába, melynek köszönhetően akár évi kétmillió hektoliterre emelhetjük üzemünk kapacitását.”


A következő három évben a Borsodi Sörgyár ugyanis megújítja palackozó részlegét. A hosszú távú, nagyértékű beruházás első fázisaként a gépsoron 28 éve üzemelő palack-fejtőgépet cserélték le egy új, a piacon jelenleg elérhető legmodernebb típusra.
Szilva János gyárigazgató kiemelte, hogy az új gyártósornak köszönhetően az üzem a már hagyománynak számító magas minőség garantálása mellett tudja növelni kapacitását, mialatt csökkenti káros anyag kibocsátását:
„Az üvegek palackozása eddig fizikailag elkülönült a dobozos és PET palackos sörök fejtésétől. Célunk, hogy egy helyre koncentráljunk minden termelési folyamatot. Valamint, hogy három éven belül a teljes palackozást úgy fejlesszük, hogy csökkentsük a gyártási költségeket és mindeközben továbbra is megfeleljünk a legszigorúbb környezetvédelmi, egészségügyi, illetve munkabiztonsági előírásoknak, valamint még hatékonyabb logisztikát alakítsunk ki, megtartva, sőt javítva a Borsoditól már megszokott magas gyártási minőséget.”
A Borsodi Sörgyár számára a jövő innovációi mellett ugyanakkor egyenlő mértékben fontosak a hagyományok, a múlt értékei. Az idén bemutatott Borsodi Mester éppen a vállalat 45 évnyi sörfőző szakértelme előtt tiszteleg.
„Rendkívüli megtiszteltetésnek és egyben kihívásnak is tekintettem, amikor felkértek, hogy gondoljunk ki egy olyan receptúrát, ami méltó tisztelgés a Borsodi 45 évnyi tapasztalata és azon emberek előtt, akik szinte teljes életüket és szakértelmüket a gyárnak, a sörfőzésnek szentelték. Úgy vélem a kétféle komló felhasználásával készült aranybarna világos Borsodi Mester egy ilyen sör lett” – mondta Németh András, sörfőző, a Borsodi Mester megalkotója.A Borsodi Sörgyár bőcsi üzemében jelenleg évi 1,8 millió hektoliter sört állítanak elő, az idén bemutatott Borsodi Mester mellett például az ország egyik legnépszerűbb sörét, a Borsodit is.


blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások