Lendületes kisvállalkozói növekedés Borsodban
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 14. péntek

Szilárda ünnepli névnapját.
Holnap Valér napja lesz.
Főoldal Gazdaság Lendületes kisvállalkozói növekedés Borsodban
Lendületes kisvállalkozói növekedés Borsodban PDF Nyomtat Email
2018 március 11., vasárnap 17:58

Elképesztő gyorsasággal növekedtek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisvállalkozók az elmúlt egy évben az ismert magyarországi Bank tapasztalatai szerint. A hitelszerződések összegének növekedése az országos átlag feletti, ami kiemelkedő gazdasági teljesítményre utal.

A kisvállalkozások működése és igényei nagyban különböznek a kis- és középvállalatokétól, számukra ehhez igazodó egyszerű, testreszabott megoldásokat kell kínálni – hangsúlyozta Erdei Zsuzsa, a Bank kisvállalkozási területének vezetője a pénzintézet miskolci fiókjában tartott sajtótájékoztatóján. A kisvállalkozók jelentős része mindent maga csinál, a vállalkozás mindenkori eredményéből függ a családjuk egzisztenciája, ebből finanszírozzák az életüket. Erdei Zsuzsa tapasztalatai szerint a válság megmutatta, hogy a családi kisvállalkozások pénzügyileg ugyan sérülékenynek látszanak, de az erős személyes motivációnak köszönhetően még rossz helyzetben is küzdenek azért, hogy egyenesbe kerüljenek, és rendben visszafizessék a hiteleiket.

A hitelfelvételek tavalyi, dinamikus növekedése Erdei Zsuzsa szerint arra utal, hogy a gazdaság fellendülésével párhuzamosan a kisvállalkozások is gyors növekedésbe kezdtek. Különösen igaz ez Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol a kisvállalkozások hitelfelvétele az elmúlt egy évben az országos átlagban mért 8 százaléknál is gyorsabban, 39 százalékkal növekedett. A folyószámlahitelek szerződött összege Borsodban 128 százalékkal nőtt – ez messze meghaladja az országos átlagot, ami a megye gazdasági teljesítményének felzárkózását mutatja. A kisvállalkozók esetében a folyószámlahitel sokszor nem a likviditást segíti, hanem kisebb-nagyobb beruházásokat fedez, ám az élénkülő gazdasági tevékenységre utal, hogy nőtt ebben a körben a kifejezetten fejlesztési célú kölcsönök felvétele is. Az úgynevezett eseti hitelek szerződött összege a megyében 53 százalékkal emelkedett – ez is bőven meghaladja az országos átlagot.

A sajtótájékoztatót követően elismerő oklevelet adtak át például azoknak a vállalkozásoknak, amelyek már több mint tíz éve veszik igénybe a pénzintézettől a Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt.  Az 1+1 éves futamidejű konstrukció állami kamat- és garanciadíj-támogatással vehető igénybe, és kamatot csak a ténylegesen felhasznált hitelösszeg után kell fizetni. A kisvállalkozók ezt a kölcsönt ingatlanfedezet nélkül 75 millió forintig igényelhetik. Hasonlóan kedvező feltételekkel vehetik fel a kisvállalkozások a banknál a Széchenyi Forgóeszközhitelt, melynek futamideje akár 36 hónap is lehet. Ezt a hitelt 25 millió forintig már azok a kisvállalkozások is igényelhetik, amelyeknek csak egy éves lezárt mérlegük van Erdei Zsuzsa hangsúlyozta: a bank a kisvállalkozások jobb kiszolgálása érdekében teljesen átalakítja a nekik szóló hitelezési rendszerét, sorozatban lép piacra kisvállalkozásoknak kínált új konstrukcióival. A bank új stratégiájának részeként olyan számlacsomagot kínál a kisvállalkozóknak, amelynek havi számlavezetési díja csupán 100 forint. Ezzel az alacsonyabb árbevételű vállalkozásoknak kínálnak olcsó megoldást. A Smart számlacsomag a kisvállalkozások bevételi és kiadási sajátosságaihoz alkalmazkodik: díja a havi forgalomhoz igazodik, az eseti forint átutalásoknál pedig csak a pénzügyi tranzakciós illetéket kéri el díjként a bank.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet


sajtokozlemeny Bobita-1

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások