Újra díjmentes programozói kurzus lányoknak!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 19. szerda

Viola ünnepli névnapját.
Holnap Teofil napja lesz.
Főoldal Gazdaság Újra díjmentes programozói kurzus lányoknak!
Újra díjmentes programozói kurzus lányoknak! PDF Nyomtat Email
2018 március 05., hétfő 14:10

Folytatódik a Skool Klub Miskolcon
A Vodafone Magyarország támogatásával Miskolcon megrendezésre kerülő Skool Klub célja, hogy a lányokkal is megszerettesse az olyan, egyelőre jellemzően fiúk által kedveltebb, digitális kompetenciákat igénylő szakmákat, mint például a programozás. Hamarosan újabb 10 hetes kurzus indul, melyre a szervezők már várják a 11 és 14 év közötti lányok jelentkezését.


A Vodafone Magyarország elkötelezett amellett, hogy fejlessze a fiatalok digitális kompetenciáját és mindenkivel megismertesse a technológia világát. A digitális fejlettség kiemelten fontossá vált, hiszen ma már a teljes digitalizáció világát éljük. Ezért a szolgáltató számos saját szervezésű programja mellett a Technológiai Oktatásért Alapítvány Skool projektjével is rendszeresen összefog, ösztönözve a lányokat arra, hogy olyan szakmák irányába nyissanak, amelyeket általában fiúk választanak maguknak. A Skool célja, hogy minél több lánnyal megismertesse a digitális alkotás élményét, és népszerűvé tegye a technológiai szektort.
Az őszi sikerekből kiindulva most újabb 10 hetes kurzus indul, melyre már várják a 11 és 14 év közti lányok jelentkezését – feltétel, hogy a jelentkezők korábban még nem vettek részt ilyen foglalkozáson, a Skool célja ugyanis, hogy minél több lány ismerhesse meg a technológia világát, az otthonához közel is. A programsorozat alatt két szakavatott oktató és egy szervező segít a résztvevőknek, sokan ugyanis információ hiánya miatt nincsenek tisztában az előttük álló munkaerő-piaci lehetőségekkel e területen, melyre kifejezetten jellemző az a tradicionális szerepfelfogás, miszerint a technológiai-műszaki szakmák inkább fiúknak valók. A Vodafone Magyarország szándéka többek közt e nézőpont megváltoztatása is.  
"A Skool Klubokkal az a célunk, hogy a lányok lássák, a technológiával bárhol foglalkozhatnak - akár az otthonukhoz közel is. Ebben helyi önkéntes szervezők és mentorok segítenek minket." - mondja Guzsaly Péter, a Technológiai Oktatásért Alapítvány operatív igazgatója. "Miskolcon az elmúlt félévekben csaknem 40 fiatal vett részt a foglalkozásainkon. Örülünk, hogy ez a szám most tavasszal is nő, hiszen a Skool Klubban nem csak a kódolásba láthatnak bele a fiatalok, hanem az egyik legnagyobb hazai tech cég működésébe is” – tette hozzá..
„Napjainkban egyre nagyobb szerepet játszik a technológia, a teljes digitalizáció világát éljük. Ez egy folyamatosan fejlődő, rengeteg izgalmat és kihívást rejtő terület, melyben méltatlanul alulreprezentáltak a lányok egy idejétmúlt felfogás miatt, miszerint vannak kifejezetten fiús, vagy lányos szakmák. Változtatni szeretnénk ezen a szemléleten és ebben technológiai vállalatként nagy felelősségünk van. Ezért is működünk együtt rendszeresen a Skool projekttel, illetve dolgoztunk ki cégcsoport szinten webfejlesztői képzéseket lányoknak” – mondta el Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.
A képzés résztvevői a műhelyfoglalkozások során, számítógépes játékokból ismert világok és karakterek segítségével ismerhetik meg a programozás alapjait, miközben elkészíthetik saját játékukat a Scratch nevű programban, amit a képzés végén be is mutathatnak a többieknek.
A 10 hetes képzés március 20-án veszi kezdetét és május 29-én ér véget. Összesen 15 főt várnak a programba, melyre március 12-én, 12 óráig lehet jelentkezni.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet


sajtokozlemeny Bobita-1

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások