Ha nem szagos és nem nyávog, jöhet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. október 21.

Orsolya ünnepli névnapját.
Holnap Előd napja lesz.
Főoldal Gazdaság Ha nem szagos és nem nyávog, jöhet
Ha nem szagos és nem nyávog, jöhet PDF Nyomtat Email
2017 november 24., péntek 12:47

Felmérés készült a magyarok utazási szokásairól


A rutinosabbak inkább utaznak együtt egy teljesen idegennel, mint egy ápolatlan, akár ismerős útitárssal vagy házi kedvenccel – derült ki az Oszkar.com Telekocsi felméréséből. Érdekes módon az utazók egy részét a hírességek is feszélyezhetik, pedig akár a Halott Pénz vagy a Punnany Massif zenészeivel is könnyen egy kocsiban találhatjuk magunkat. A közösségi autózók negyede kötött már az utazáson túlmutató ismeretséget.Leginkább a hangosan telefonáló és túl sokat fecsegő vagy ápolatlan útitársakat kerüljük, de a házi kedvencek, sőt a hírességek is feszélyezik a hosszabb útra indulókat – derült ki az Oszkar.com Telekocsi felméréséből. „A telekocsizást még nem próbálók ötöde tart az ismeretlen, idegen helyzetektől, ez a félelem azonban a legtöbb esetben alaptalan. A közösségi autózásra voksolók negyede már kötött barátságot útitársával, de több szerelem is szövődött a telekocsikban. Sőt van, ahol már a második Oszkár-baba is megszületett, és volt olyan utasunk, akiben egy papagájjal való közös út hagyott kellemes emlékeket” – fejtette ki Gyürüs Máté, a 10. születésnapját ünneplő Oszkar.com Telekocsi alapítója.Bár az útitársak személye kétségkívül fontos, a felmérés szerint egyértelműen a megbízható sofőr és a biztonságos célba érés a két döntő szempont a járműválasztáskor.Milliárdokat spóroltunk telekocsizássalHosszabb útra leginkább rokonlátogatás és kikapcsolódás céljából vállalkozunk, ám az Oszkar.com Telekocsi felmérésében részt vevők ötöde a munkája miatt utazik ennyit. „Az ingázók akár napi szinten is hajlandóak megtenni több száz kilométert: közel kétharmaduk több mint 200 km-t utazik munkába járás vagy azzal kapcsolatos elintéznivalói miatt” – tette hozzá Prácser Attila, az Oszkar.com Telekocsi másik alapítója.A hosszú utakat a megkérdezettek negyede tömegközlekedéssel oldja meg. A kedvezményes jegyár különösen vonzó a fiatalok számára, akik többek között az egyetem és szülővárosuk között ingáznak. „Ötből ketten viszont már a telekocsi szolgáltatás mellett teszik le a voksukat, hiszen kényelmes és olcsó alternatívát nyújt a hosszú utazásokra: becsléseink szerint az Oszkár 10 éve alatt eddig több mint 10 milliárdot spórolhattak utasaink a költségek megosztásával” – egészítette ki Prácser Attila.Az oszkározók egyébként akár a Punnany Massif vagy a Halott Pénz zenészeivel is összekerülhetnek. „Természetesen az utasaink megválaszthatják a sofőrjüket, így akit feszélyez az ismert társaság, el tudja kerülni. Egy új fejlesztésnek köszönhetően pedig a női sofőrjeinknek is lehetőségük van arra, hogy – különösen első utak során – csak női utastársakkal osszák meg az autójukat” – tette hozzá Gyürüs Máté.A felmérés háttere:

Az Oszkar.com Telekocsi online kutatás keretében vizsgálta a magyarok utazási szokásait és félelmeit, melyben összesen 800 válaszadó vett részt. Az adatfelvételre 2017. október 9. és november 6. között került sor. A kutatás nem reprezentatív a hazai lakosságra nézve, ugyanakkor az utazási szokásokkal kapcsolatos véleményeket, attitűdöket jól szemlélteti.

A sajtóközleményben szerepelő további információk az Oszkar.com Telekocsi saját foglalási adatain alapulnak. Az Oszkar.com Magyarország legkedveltebb telekocsi oldala, a közösségnek jelenleg közel félmillió regisztrált tagja van.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások