Elkészült a Sárospataki Járási Hivatal felújítása a Jánosik és Társai Kft. kivitelezésével
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. december 16.

Etelka ünnepli névnapját.
Holnap Lázár napja lesz.
Főoldal Gazdaság Elkészült a Sárospataki Járási Hivatal felújítása a Jánosik és Társai Kft. kivitelezésével
Elkészült a Sárospataki Járási Hivatal felújítása a Jánosik és Társai Kft. kivitelezésével PDF Nyomtat Email
2017 október 26., csütörtök 09:39

Különleges projekt keretében mutatkozott be építőipari üzletágunk Sárospatakon: a műemléki védelem alatt álló hivatal épületének felújításával bízták meg vállalatunkat, melyet a 10 hónapos komplex kivitelezési munka után szeptember végén adtak át.


Rengeteg kihívást és szakmai fejlődési lehetőséget jelentett a projekt teljesítése, mivel a cél az épület energetikai megújítása volt: modern légtechnikai-, fűtési rendszer és elektromos hálózat került beszerelésre, miközben végig megőriztük az épület barokk stílusát. A kivitelezés a Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései Borsod-Abaúj-Zemplén megyében c. projekten belül valósult meg.

A munkálatok az épület külső és belső tereit egyaránt érintették. A műemlékvédelmi hatósággal szoros együttműködésben elkészült a teljes homlokzati felújítás, amelyet modern hőszigeteléssel egészítettünk ki. Egyedi gyártású nyílászárók készültek, melyek korhű másolatai az egykori ablakoknak, azonban a jelennek megfelelően műanyag és fa elemekből állnak. Továbbá új bádogszerkezetek és csapadékvezető rendszerek kerültek beépítésre, a tetőszerkezet szükség szerinti megújítása mellett.

Épületgépészeti szempontból is naprakész és környezettudatos megoldásokat alkalmaztunk: új fűtési, hőszivattyúval ellátott hűtési, valamint légtechnikai rendszer került kialakításra, illetve a régi elavult kazánház helyett egy új, könnyen megközelíthető hőközpont létesült.

Az épületvillamossági felújítás keretében, több mint 15 km új erős és gyengeáramú vezeték került beépítésre, valamint új kapcsolók, aljzatok, világítótestek, elosztószekrények kerültek felszerelésre.

Az átadott épületről összességében elmondható, hogy a szoros műemlékvédelmi és restaurátori együttműködésnek köszönhetően megőrizte korhű, barokk homlokzatát, miközben a régi köntös alatt a jelen kihívásainak megfelelő műszaki megoldásokkal gazdagodott. Mindehhez elengedhetetlen volt a csapatunkra jellemző rendszergondolkodás és megoldás-orientált működés. Külön örömmel tölt el bennünket, hogy az átadón a megrendelők is ezt pont ezeket emelték ki az együttműködés kapcsán.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet


sajtokozlemeny Bobita-1

Hírdetés

mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások