• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. április 24. kedd

György ünnepli névnapját.
Holnap Márk napja lesz.
Főoldal Gazdaság Világszabadalom debütál a vizes világbajnokságon
Világszabadalom debütál a vizes világbajnokságon PDF Nyomtat Email
2017 április 18., kedd 11:42

Szikszói  cég által gyártott, hatékony, környezetbarát és biztonságos vízfertőtlenítő rendszer telepítése kezdődik meg a közeljövőben a július 14-én induló FINA Világbajnokság fő helyszínéül szolgáló Duna Arénában. A rendszer előnyeit a világbajnokság után is élvezhetik majd az ország legkiemelkedőbb sport- és fürdőközpontját használók.

A 2017. július 14. és 30. között megrendezendő 17. FINA Világbajnokságra várhatóan 3500-4000 élsportoló érkezik. Közülük a vízilabdázók, az úszó-, szinkronúszó-, és műugró számokban versenyzők a fenntarthatóság jegyében épült Duna Arénában mérhetik össze tudásukat. A világbajnokság fő helyszíne azonban már nemcsak az első olyan hazai komplexum, melynek befogadóképessége a világverseny után csökkenthető, de az első olyan helyszín is a vb-k történetében, ahol a medencéket, veszélyes vegyi adalékanyagok hozzáadása nélkül, környezetbarát módszerrel fertőtlenítik.A német technológián alapuló, de  Szikszón  gyártott REDO fertőtlenítő eljárás vízből és sóoldatból elektromosság (elektrolízis) segítségével állít elő fertőtlenítő folyadékot. Hat komponensével hosszútávon, gyorsan fertőtleníti a vizet anélkül, hogy bármilyen más adalékanyagot használna, mint például klórgázt. Ez az élsportolók és a később itt sportoló, vagy úszni tanuló gyermekek szempontjából azért fontos, mert az úszómedencében nem lesz kellemetlen klórszag, és a klórgáz által gyakran okozott szem- és bőrirritációval, vagy a szintén gyakori fogzománc károsodással és a tüdőbolyhok leégésével sem kell számolni.A vízfertőtlenítő telepítése két hónapot vesz majd igénybe, hiszen a Duna Aréna két olimpiai medencéjében naponta annyi vizet fertőtlenít majd a gépezet, mint egy Székesfehérvár népességű város vízhálózata esetében lenne szükséges. A beruházás összköltsége 174 millió forint.A rendszert telepítő, 2002-ben alapított REDO Water Systems jelenleg a világ 32 országában van jelen saját fejlesztésű és gyártású vízfertőtlenítő rendszereivel. Magyarországon többek között a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja és a Semmelweis Egyetem is a REDO technológiát alkalmazza, de a cég nemzetközi ügyfelei között megtalálható az amerikai Boeing repülőgépgyártó cég is. Az új vízkezelő technológiának köszönhetően, a REDO Water Systems 2004-ben elnyerte a német kormány „Az év fejlesztése” díját.

Szikszó polgármestere Füzesséri József úgy fogalmazott :  a Szikszó Ipari Parkban található REDO Water System Kft –re és dolgozóira nagyon büszke a város.  Szikszó Borsod- Abaúj – Zemplén megye ötezer lelkes kis települése, a megyeszékhely Miskolc szomszédságában. A történelmi Abaúj vármegye kapujaként emlegették mindig is, de mára nemcsak Abaúj, hanem a megye gazdasági  motorjává vált. Szikszó Önkormányzata  a saját eszközeivel  minden segítséget megad a városba települt vállalkozásoknak, ezzel is hozzájárulva a sikereikhez.blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások