• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. április 24. kedd

György ünnepli névnapját.
Holnap Márk napja lesz.
Főoldal Gazdaság Kiégés és bérfrusztráció a nonprofit szférában
Kiégés és bérfrusztráció a nonprofit szférában PDF Nyomtat Email
2017 április 13., csütörtök 07:42

A szakszerű coaching előnyeit egyre többen ismerik fel, ám a nonprofit, illetve civil szervezetekhez még mindig kevéssé jut el ez a szolgáltatás, holott egy felmérés szerint főleg a munkahelyi nehézségek, illetve a kiégés miatt nagy szükség lenne rá. Éppen ezért a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) Magyar Tagozata idén is folytatta jószolgálati programját a társadalmi tevékenységet végző szervezetek támogatására, versenyképességük növelésére. 37 coach és 22 nonprofit szervezet részvételével zajlott az V. Civil Rapid Randi.

Az ICF Magyar Tagozatának célja, hogy a sokszor forráshiánnyal küzdő hazai civil szféra képviselői is profitálhassanak a coaching élményből. Ennek érdekében április 11-én immáron ötödik alkalommal szervezték meg az ún. Coaching Rapid Randit, ahol a klasszikus villámrandi mintájára működő néhány perces találkozókon a szervezetek kiválaszthatják a legszimpatikusabb szakembert, hogy részt vegyenek a tagok által felajánlott coaching folyamaton bármikor az év során. Idén 37 coaching folyamat indul majd el, az ICF-tagok által biztosított fejlesztések összértéke pedig közel 8 325 000 Ft.

A tavalyi évhez hasonlóan a szervezők most is kiemelt figyelmet fordítottak az egészségügyi területen működő szervezetek támogatására, idén így a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület, a Magyar Rákellenes Liga, a Hintalovon Alapítvány, az ÉP-KÉZ-LÁB Baleseti Sérültekért Alapítvány, valamint a Gézengúz Alapítvány és a SINOSZ is részt vesznek a programban.

Az V. Civil Rapid Randi alkalmából az ICF Magyar Tagozata egy rövid felmérést is végzett tagjai körében, melyből kiderült, hogy a nonprofit, illetve civil szférában dolgozó ügyfelek leggyakrabban munkahelyi nehézségek, kilátástalannak vélt helyzetük, a munka és a magánélet összeegyeztetése, valamint kiégés, a motiváció elvesztése miatt fordulnak coach-hoz, de a szakemberek közel háromnegyede egyetértett azzal, hogy ezen a területen a bérfrusztráció is jellemző probléma. „Ezekben a helyzetekben egy képzett, hozzáértő coach sokat javíthat az ügyfél helyzetén, ezért fontosnak tartjuk, hogy az olyan nemes és társadalmilag hasznos célokért tevékenykedő nonprofit szervezetek számára is elérhetővé tegyük szolgáltatásainkat, amelyek más módon nem juthatnának hozzá ehhez a fejlesztési formához – mondta van der Meer Gabriella, az ICF Magyar Tagozatának Jószolgálati Igazgatója, a Coaching Rapid Randi programsorozat vezetője.

A Coaching Rapid Randi kezdeményezés 2013-ban indult azzal a céllal, hogy önkéntesek segítségével a nonprofit és civil szervezetek számára is biztosítsa a coaching folyamat előnyeit, támogassa érdekérvényesítő képességeik fejlesztését, valamint egy tudatosabb, üzleti szemléletű működés kialakítását. Az elmúlt években több mint 100 civil szervezet jutott hozzá a díjmentes coaching szolgáltatásokhoz közel 100 millió forint összértékben. Az eddigi résztvevők között volt többek között az UNICEF, az Amnesty International Magyarország, a Bátor Tábor Alapítvány, a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa és a Magyar Hospice Alapítvány is.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások