• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2018. július 18. szerda

Frigyes ünnepli névnapját.
Holnap Emília napja lesz.
Főoldal Gazdaság Itt voltunk, itt vagyunk, itt leszünk
Itt voltunk, itt vagyunk, itt leszünk PDF Nyomtat Email
2009 június 15., hétfő 13:57
Itt voltunk, itt vagyunk, itt leszünkLépéselőny ma magyar bank ügyfelének lenni

A Takarékszövetkezeteket a világ pénzügyi időjárásától független, saját betétállományuk teszi képessé arra, hogy hitelnyújtással legyenek partnereik hasznára.


Ez nem is lehetett másképp, hiszen a takarékszövetkezeti hálózatot jelentő közel 1600 fiók 90 %-a olyan településeken található, ahol pénzügyi szolgáltatást szinte kizárólag a takarékszövetkezetek nyújtanak, így az ott élő vidéki emberek számára akár megtakarításaik elhelyezéséről, akár hitelügyeik intézéséről volt és van szó mindig a takarékszövetkezetek jelentették és jelentik a megoldást.

Az integrált takarékszövetkezetek száma 127. A takarékszövetkezetek jelenleg az egyedüli 100 %-os magyar tulajdonban lévő hitelintézetek, bankok.  


- A fent idézett mondatok a Takarékok honlapján találhatóak. Ennek tudható be, hogy Önök nem igazán érzik a hazai pénzügyi válságot? Vagy ha igen, akkor úgy, hogy sokkal többen fordulnak Önökhöz.
Itt voltunk, itt vagyunk, itt leszünk- Az, hogy mi nem érezzük a válságot, természetesen nem igaz, hiszen mi is ebben a gazdasági környezetben gazdálkoduk, - mondja beszélgetésünkkor Dr. Pálmainé Ákos Mária a Zemplén Takarékszövetkezet elnök-igazgatója. - Kétségtelen, hogy romlik a pénzügyi fegyelem, késedelmes fizetésekből is több van. Ügyfélköreinkben tapasztaljuk, hogy megnőtt a forint alapú hitel iránti érdeklődés a deviza hitellekkel szemben. Az biztos, hogy mi a tagjaink és betéteseink pénzével gazdálkodunk, ezért ez  közvetlenebb felelősség.

- Ez most azt jelenti, hogy tódulnak a Takarékokhoz az ügyfelek?
- No nem. Nagyon is meg kell dolgoznunk azért, hogy minket válasszanak. Kedvező jutalékrendszert dolgoztunk ki. Új termékeink vannak, amelyeket alapos elemzés és tervezés után a vállalkozások profiljához szabtunk. Olyan informatikai fejlesztések kerültek végrehajtásra, amelyek felveszik a versenyt a kereskedelmi bankokkal: POS terminálok, ATM-ek, bankkártyák, internet és home banking, és még sorolhatnám.

- Hogyan alakult a helyzet a tíz fiókot fenntartó Zemplén Takarékszövetkezetnél?
- A Zemplén Takarékszövetkezet a működési területének növekedésével (egyesülések) -a  gazdálkodást befolyásoló törvényi változásokat is figyelembe véve- tőkéjét és eredményét folyamatosan növelni tudta. Ennek kapcsán lehetőség volt az informatika és a hálózatfejlesztésre, továbbá az OTIVA részére történő részjegy tőke visszafizetésére.
A takarékszövetkezeti integráció nem olcsó dolog, de Én magam is azt vallom, hogy” azt kell keresni ami összetart, és nem azt ami szétválaszt”. Így sokkal erősebb a szakmai tevékenység, hatékonyabb az együttműködés, céltudatosabb a kommunikáció, és korszerübb az egész takarékszövetkezeti bankrendszer. Felerősödhetett a társadalmi felelősségvállalás, mely a mi esetünkben persze azt jelenti, hogy a helyi kezdeményezéseket támogatjuk. 

- Bővült-e a kör akiknek szolgáltat a bank?
- A lakosság és a mezőgazdasági kisvállalkozók mindig is a mi ügyfeleink voltak. Fontos számunkra az önkormányzati számlavezetés, de például a multik nem tartoznak ügyfeleink közé. Most az a célkitűzés, hogy a hazai kis- és középvállalkozásokat segítsük tőkével, mert azok ugyanúgy mint mi: itt voltak, itt vannak, és itt lesznek. Számukra nagyon jó eseti-, bér-, működési-, folyószámla-, jelzálog-, és forgóeszköz hitel konstrukciókat kínálunk, de a különböző projektfinanszírozásokban  is tudunk kedvező termékeket nyújtani.

- Növekszik –e a fiókhálózat a Zempléni Takarékszövetkezetnél?
- Nincs ilyen szándékunk. A fiókjaink saját tulajdonunkban vannak Zemplénben és Budapesten is, amelyek karbantartása, folyamatos korszerűsítése nem kis feladat. A területi lefedettség elegendő, inkább az a cél, hogy az ügyfélkör bővüljön.
Hiszem amit  R.L.Stevenson ír” Ne kapaszkodjunk a csillagok felé, de becsüljük meg a hétköznapi feladatainkat abban a biztos tudatban, hogy a mindennapi kötelesség és a mindennapi kenyér a legédesebb dolog az életünkben.”

Orosz B.Erika
 
 
Itt voltunk, itt vagyunk, itt leszünk

 HIRDETÉS

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások