HVG Top 500: ismét a Mol a legnagyobb magyar vállalat
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. január 27. hétfő

Angelika ünnepli névnapját.
Holnap Károly, napja lesz.
Főoldal Gazdaság HVG Top 500: ismét a Mol a legnagyobb magyar vállalat
HVG Top 500: ismét a Mol a legnagyobb magyar vállalat PDF Nyomtat Email
2010 január 07., csütörtök 16:59

HVG Top 500: ismét a Mol a legnagyobb magyar vállalatA HVG Top 500-as vállalati listáján az első helyen a tavalyi évhez hasonlóan a Mol végzett, míg árbevétele alapján a második legnagyobb vállalat az Audi Hungária, a harmadik pedig az E.ON Földgáz Trade lett - közölte a HVG. A 2009-ben megjelent listához képest csak egy változás történt az első három cég rangsorában: az idei listában nem szerepel a tavaly harmadik komáromi Nokia gyár, mivel nem hozta nyilvánosságra 2008-as árbevételét. A HVG közleménye szerint a Top 500-ba bekerült vállalkozások a magyar gazdaság jelentős részét lefedik: a teljes magyar export 86 százalékát ezek adják.

A HVG kiemelte: a gazdasági válság ellenére a félezer csúcsvállalat 2008-as összesített árbevétele 13 százalékkal nőtt az előző évihez képest.

A HVG a vállalatok rangsorolásához a félezer legnagyobb magyar cég 2008-as árbevételi adatait vetette össze az adott cég megelőző évi teljesítményével.

Az adatok szerint a Mol árbevétele 35 százalékkal emelkedett a vizsgált időszakban, az Audi árbevétele stagnált, míg az E.ON Földgáz Trade árbevétele 21 százalékkal nőtt.

A toplista adatbázisát Európa egyik vezető cégminősítő, céginformáció-szolgáltató és követeléskezelő szervezetének magyarországi tagvállalata, a Creditreform Kft. állította össze több mint 6.000 társaság (nyilvános forrásból, illetve maguktól a cégektől származó) adatainak átvizsgálásával.

A sorozatban negyedik alkalommal rangsorolt Top 500 vállalat teljes listáját a HVG csütörtökön megjelenő idei első számában publikálja.

 

(MTI)

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások