Új foglalkoztatási támogatást vezet be a kormány
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. január 20. hétfő

Sebestyén ünnepli névnapját.
Holnap Ágnes napja lesz.
Főoldal Gazdaság Új foglalkoztatási támogatást vezet be a kormány
Új foglalkoztatási támogatást vezet be a kormány PDF Nyomtat Email
2009 december 29., kedd 17:01

Új foglalkoztatási támogatást vezet be a kormányÚj foglalkoztatási támogatási formát vezet be a kormány: mindenki, aki a válság időszakában vált munkanélkülivé, és akit képes lenne egy munkáltató foglalkoztatni, az - mintegy ösztönző támogatásként - "magával viheti" segélye és annak járulékai összegét - jelentette be Kiss Péter társadalompolitikai miniszter. Mint mondta, ez azt jelenti, hogy a segélye hátralévő idejére ezt az összeget a munkáltató érdekeltségének növelésére, havi elszámolásban utólagosan a Munkaerő-piaci Alap kifizeti. Véleménye szerint ezrek vehetik igénybe ezt a támogatási formát. Példaként említette, hogy ha valaki a munkanélküli segélye harmadik hónapjában el tud helyezkedni, akkor következő hat hónap járulékát és annak vonzatait magával viheti az új munkahelyére.

Kiss hangsúlyozta, ezt a támogatást munkahelybővítésnél lehet kérni. Tájékoztatása szerint az erre vonatkozó felhívások január 4-én jelennek meg. Az Út a munkához programról szólva elmondta azt is, idén több mint kilencvenezer ember kapott munkalehetőséget a közfoglalkoztatásban.

Kiss Péter emlékeztetett arra, jövőre az ideinél több, 110 milliárd forint jut a programra, és a közcélú munkavégzést kiterjesztik az állami és önkormányzati többségű gazdasági társaságokra is. Jelezte, a közcélú foglalkoztatásra rendelkezésre álló forrásokat bértámogatásra is fel lehet használni. A miniszter magyarázata szerint ez azt jelenti, hogy ha egy önkormányzatnak végzett időszakos munkával szemben ugyanebből az összegből egy cégnél bértámogatással tartós munkát is kaphatnak az emberek, akkor erre lehetőség van.

Kiss kiemelte: ezek az intézkedések mind azt célozzák, hogy az átmeneti segítség mellett a tartós munkavállalást is még jobban segítsék.

 

(MTI)

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet


sajtokozlemeny Bobita-1

Hírdetés

parkhotel

tel: +36-46-796-885
mobil: +36-70-450-4036
info@parkhotelmiskolctapolca.hu


mail.google.com

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások