Lemondott az NHH elnöke
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2020. február 19. szerda

Zsuzsanna ünnepli névnapját.
Holnap Álmos napja lesz.
Főoldal Gazdaság Lemondott az NHH elnöke
Lemondott az NHH elnöke PDF Nyomtat Email
2009 december 23., szerda 18:14

Lemondott az NHH elnökeTegnap Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának elnöke lemondott megbízatásáról. Döntését az európai hírközlés-szabályozás megújításának lezárásával, illetve az ezekkel kapcsolatos személyes megbízatásainak sikeres befejezésével indokolta. A lemondást Bajnai Gordon miniszterelnök 2010. január 31-iki hatállyal tudomásul vette.

Pataki Dániel 2002 óta az európai hírközlés-szabályozás hazai bevezetésén, majd 2004-től az NHH elnökeként ennek végrehajtásán dolgozott. Az NHH működése nyomán az elmúlt hat évben a magyar hírközlési piacon jelentősen bővült a szolgáltatáskínálat, miközben jelentősen csökkentek az árak, és a piacszabályozás mellett a hatóság egyre nagyobb hangsúlyt helyezett a közvetlen fogyasztói tájékoztatásra.

A piaci és technológiai változások nyomán időszerűvé vált az európai hírközlés-szabályozás hatásainak értékelése, majd pedig a szabályozás rendszerének megújítása. Ebben a munkában az NHH és személyesen Pataki Dániel jelentős munkát vállalt.

November végén az Európai Parlament nagy többséggel hagyta jóvá az EU új hírközlés-szabályozási keretrendszerét, mely a következő évtizedre meghatározza az európai hírközlés fejlődési irányait.

A közel hároméves európai jogalkotási folyamatban meghatározó szerepet játszottak azok a nemzetközi hírközlésszakmai szervezetek – az Európai Szabályozóhatóságok Csoportja – ERG, illetve a Rádió Spektrum-politikai Csoport – RSPG – melyek az elmúlt két évben magyar elnökséggel, Pataki Dániel vezetésével működtek.

Pataki Dániel a Budapesti Közgazdasági Egyetemen szerzett diplomát. Pályáját Párizsban kezdte, majd 1997-től a Vivendi Telecom Hungary üzletfejlesztési igazgatóságán elemző közgazdászként dolgozott. 1999-től az Andersen Vezetési Tanácsadás Divízió hírközléssel foglalkozó vezetője, 2002-től pedig a Vivendi Telecom Hungary stratégiai igazgatója. 2002 júniusától az Informatikai és Hírközlési Minisztérium hírközlésért felelős helyettes államtitkára, nevéhez fűződik a 2004-től hatályba lépett elektronikus hírközlésről szóló törvény előkészítése. 2004 januárjától a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke, kinevezését 2008 decemberében a miniszterelnök újabb öt évvel hosszabbította meg.

2008-ban elnöke, 2009-ben pedig alelnöke az európai hírközlési szabályozóhatóságok (ERG/IRG – European Regulators Group/Independent Regulators Group) csoportjának, 2008 novemberétől pedig egy éven át a spektrumpolitikáért felelős európai szakmai testület, az RSPG (Radio Spectrum Policy Group) elnöke is volt.

Szakmai munkásságát 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje, 2009-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetéssel ismerték el.

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások