Gyógyvíz a barlangban!
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2019. november 12. kedd

Jónás, Renátó ünnepli névnapját.
Holnap Szilvia napja lesz.
Főoldal Gazdaság Gyógyvíz a barlangban!
Gyógyvíz a barlangban! PDF Nyomtat Email
2009 március 06., péntek 10:40

Gyógyvíz  a barlangban! Igaz az a hír, amely a napokban röppent fel, hogy gyógyvizet találtak a barlangfürdőben? – kérdezet Fridély Lászlót, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetőjét – amely céget azzal a céllal alapította a város, hogy a városlakók és az idelátogató turisták igényeinek színvonalas kielégítésén, a turisztikai attrakciók működtetésén és a kínálat folyamatos fejlesztésén túlmenően új projektek generálásán és komplex menedzselésén dolgozzon, mert mindezen tevékenységeket szerették volna leválasztani a MIVÍZ Kft.-ről, amely az egészséges ivóvíz szolgáltatásáért felelős.


Ez azért nem teljesen így van. Folyamatosan vizsgáltatjuk a Barlangfürdő vizét többek között a debreceni Izotóp Laborral, akik az utolsó vizsgálatnál azt tapasztalták, hogy magasabb a radon értéke a vízben. Ha ez folyamatosan igaz lesz, akkor lehet majd gyógyvízzé nyilvánítatni, mert a radon az ízületi bántalmakra nagyon jó hatással van.
   

Ez szenzációs hír, bár a látogatottságra egyébként sem panaszkodhatnak. 

Egy biztos, hogy ha nem csupán gyógyhelyként, hanem gyógyvizes fürdőként is tudnánk kommunikálni Barlangfürdőt, az egyéb fejlesztéseket is generálna, s a látogatottság hektikussága is kiegyenlítődne. De valóban nem szabad panaszkodnunk, hiszen 2007-ben 351 ezer, tavaly pedig 368 ezer fizető vendég látogatott el hozzánk, ami azt jelentette,hogy megjött a tízmilliomodik látogatónk augusztusban. Ezenkívül 50 ezer gyógyászati kezelést végeztek nálunk. Ez az 5 százalékos látogatószám növekedés, az árbevételben is jelentett 4 százalékot. Ez a látogatószám akkor növekedne egyenletesen, ha szolgáltatásokat tudnánk bővíteni, pl. lenne egy 4 csillagos szálloda, amely közvetlenül a Barlangfürdőhöz kapcsolódna. 

Ezért is írták ki erre az ötletpályázatot? 

Így van. Egy olyan komplex megoldás lenne jó, amely a főépületet, az új szállodát, a csónakázó tavat összekapcsolva egy igazi turisztikai attrakciót hozna létre. Április 20-ig lehet pályázni, s azt reméljük sok olyan jó pályázat születik, amelyből lehet választani. 

Honnan lesz erre pénz? 

Saját erőből és pályázatból természetesen. A cég sok munka, és racionalizálás után mára már stabilan gazdálkodik, nyereségesek vagyunk, s pozitív szaldó azt jelenti, hogy erre már lehet építkezni. Azért azt ne felejtsük el, hogy ilyen fejlesztés beleillik a Regionális Operatív Program kiemelt turisztikai desztinációs pályázatába is, így biztos, hogy lesz forrás.

Már csak azért kérdezem, mert ott a másik nagy projekt a Selyemréti Strand pályázata is. Azzal hogy állnak?

Első körben nyert a pályázat. A beruházás, - amely során a jelenlegi 1000 négyzetméteres vízfelület még 1700 négyzetméterrel növekszik - 991 millió forintba kerülne, amelyből 500 millió a saját erő és 491 millió pedig a pályázati forrás. Február 28-ra elkészült a megvalósíthatósági tanulmány és a végleges műszaki tartalom, így optimális esetben a pályázat kihirdetése után a szakemberek véleménye szerint 5-6 hónap alatt megtörténhetne a kivitelezés, s akkor ezt a régen húzódó feladatott kipipálhatná a város.

OBE

 

Gyógyvíz  a barlangban!

 

 

Névjegy:

Név: Fridély László

Kor: 55 év

Eredeti foglalkozás: vendéglátó ipari üzemgazdász, marketing szak-közgazda

Család: Egy fú és egy lány 9-10 évesek

Hobby: sport

Kedvenc könyv: szatírikus irodalom, főként Karinthy,

Kedvenc zene: funky, és a jazz rockosított változata

 

 

Gyógyvíz  a barlangban! Gyógyvíz  a barlangban!

 


 

 

 

 

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Legyen ausztriai munkád a Tiroli Álláskereső segítségével, akár 2 héten belül.

Facebook


imedia.logo

Friss pályázatok


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások